Hercegovačke ljepote u digitalnom svijetu

Uvijek fotogenični Stari most, kanjon Neretve čije se kamene litice nižu kao ukrasni vijenac, moćne snježne padine Blidinja, Kupresa...

čudesne boje sunčevih zalazaka iznad hercegovačkih starih gradova i tvrđava, beskrajno duge rijeke čije šuštanje kao da možete čuti preko fotografije…

Sve to možete pronaći na virtualnoj adresi profila Visit Herzegovina koju bi trebao posjetiti svaki zaljubljenik u šetnje prirodom i istraživanje novih kutaka svog kraja.

Često kažu u ovom modernom vremenu, da ''ako nije objavljeno na Instagramu i Facebooku, kao da ne postoji… pa su tako pokretači ove stranice željeli da svi u svijetu povjeruju u postojanje beskrajne ljepote Hercegovine.
Važno je kažu, da fenomenalne fotografije još ljepše prirode budu 'online hit' i obiđu cijeli svijet.

Ivan Mustapić jedan od začetnika ovog projekta kaže da su profili na društvenim mrežama pokrenuti prije četiri godine, samo da bi se s javnosti mogle podijeliti fotorgafije ovdašnjih ljepota.

Na početku projekta radio je s nekoliko prijatelja, no putovi su se razišli, ali vizija je ostala ista.

''Obavljivujemo vlastite fotografije i radove, kao i fotografije i videa svih drugih fotografa i zaljubljenika u Hercegovinu. Prvenstveno je cilj prikazati ono najbolje što Hercegovina nudi kroz web i društvene mreže. Neki generalni cilj projekta Visit Herzegovina je zapravo promicanje turizma u Hercegovini, turističkih aktivnosti i usluga, kulturnih, povijesnih događaja kao i lokacija, hercegovačke kuhinje, hotela, restorana, vinarija isl. Također želimo pomoći brendiranju Hercegovine kao prepoznatljive regije u cijelom svijetu '', kaže Mustapić, dodajući kako mu je drago da na ovaj način svi mogu osjetiti ''hercegovački štih''.

''Od početka je cilj da se sve radi na visokoj razini, svaka objava da bude vizualno atraktivna, smislena i da privuče ljude da dođu posjetiti Hercegovinu kao i domaće ljude da animira da posjete lokacije na kojima nikad nisu bili i provedu lijep odmor u Hercegovini'', kaže Ivan napominjući da je Hercegovina jako bila zanemarena na web-u i društvenim mrežama pa je tako nastao i ovaj projekt.

''Volim Hercegovinu, naše prirodne ljepote i jednostavno želim da je svi upoznaju. Kažu mi često, ma ne može se kod nas, može, samo treba volje. Imam posao, tako da ove stranice vodim u slobodno vrijeme i jako mi je drago što nas ljudi na društvenim mrežama sve više prepoznaju, često nas označavaju, posebice na Instagramu'', dodaje Ivan, istučući da su se sada, za vrijeme pandemije, naši sugrađani još više okrenuli lokalnom turzimu, te obilaze ''svoje dvorište''.

Digitalizacija, smatra, uvelike pomaže da se turizam vrati svojim korijenima, te da se predstavi autentična ponuda.

''Smatram da su danas društvene mreže jedan od najboljih i najsnažnijih alata promocije, i u budućnosti će sigurno prestići druge kanale, a mi se trudimo da kroz ovaj multimedijalni projekt kroz slike, video i priče prikažemo regiju Hercegovine na najbolji i najmoderniji način. Rado objavljujemo i fotografije drugih fotografa, tako da su svi pozvani da pošalju svoje radove hercegovačkih ljepota'', kaže Ivan dodajući da Hercegovci zaista posjećuju mjesta u Hercegovini, a često označuju i tagiraju njihove profile Visit Herzegovina, na taj način pozivajući sve da posjete skrivena mjesta 'naše Kalifornije'.

Posljednjih godina u Hercegovini su postale ''hit' kuće za odmor, kaže Ivan, dodajući da su pojedini iz Hercegovine odlučili preurediti stare kuće i napraviti bazene, te uvesti još neke druge sadržaje, a pjedini su čak i uspjeli napraviti malo etno selo.

Kao najljepše kutke za odmor u Hercegovini, VisitHerzegovina preporučuje:
''Blagaj, Kravica, Koćuša, Masna luka Blidinje, Kukavičko jezero na Kupresu'' - ovo su samo neka od mjesta, kaže Ivan, na kojima svi mogu odmoriti dušu i tijelo.

 
index Instagram400x230 youtube