Konstituiran Hrvatski sabor – u klupama i Barbarić i Vidović

Uz posebne epidemiološke mjere i bez nazočnosti predsjednika Zorana Milanovića danas je konstituiran novi, 10. saziv Hrvatskog sabora od stjecanja neovisnosti.

Na sjednici je izabran predsjednik Sabora Gordan Jandroković kojemu je to drugi mandat. Na sjednicu je stigao i predsjednik Vlade Andrej Plenković kao i 150 saborskih zastupnika, javljaju mediji iz RH.

Jednoglasno je izabrano MIP. Za predsjednika je izabran Robert Janković, a za potpredsjednicu Barbara Antolić Vupora. Jandroković ih je odmah pozvao da izrade izvješće te je odredio stanku od 30 minuta.

Svi mi koji smo u Hrvatskom saboru nismo neprijatelji, s različitim programima zalažemo se za boljitak Hrvatske, rekao je u svom govoru Gordan Jandroković. – Jedan od prvih zakona koji će ovaj saziv donijeti je Zakon o obnovi grada Zagreba. To je naš prioritet, dužnost i obveza. U ovom sazivu očekuje nas početak obnove Sabora – rekao je Jandroković te je na kraju govora svima poželio uspješan parlamentarni rad.

Inače, u Hrvatskom saboru je i troje zastupnika iz XI. izborne jedinice, tzv. isljeništva – sada već bivši gradonačelnik Ljubuškog, Vitinjanin Nevenko Barbarić, potom Radoje Vidović, bivši načelnik Kreševa i predsjedatelj Doma naroda Parlamenta FBiH te Zdravka Bušić potpredsjednica HDZ-a i državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, inače sestra hrvatskog emigranta Zvonke Bušića.

Podsjećamo, odmah nakon što je bilo jasno da Barbariću po izbornim rezultatima pripada jedno saborsko mjesto, on je putem Facebooka izjavio: “Bit ću vaš čovjek u hrvatskom saboru”.

 

 
index Instagram400x230 youtube