Održana „LJUBUŠKA DESETKA“ [foto]

U subotu je u Ljubuškom na bajeru održana prva Ljubuška desetka u znaku zdravlja, prirode i sporta.

Na samom početku organizatori su pozdravili prisutne u ime Grada Ljubuškog , i u ime gradonačelnika Nevenka Barbarića, pokrovitelja ove lijepe sportske priče te svima zaželili iskrenu dobrodošlicu, da uživaju na prekrasnim stazama uz rijeku Trebizat, izmedju dva čudesna slapa Koćuša i Kravica, gdje će uživati  i osjetititi duh mira, ljubavi, ljepote,radosti i prijateljstva.

“Danas na ovom sportskom natjecanju, želimo da svi, prije svega, pobjedimo sami sebe…da postanemo bolji ljudi, koji će se na humanije načine odnositi prema drugima i, prosvijetljeni ovim događajem, se lakše susretati sa izazovima ovog, a i budućeg vremena”,  kazao na samom početku voditelj Tigran Delić te izrazio nadu da će oni koji su prvi put u Ljubuškom doći ponovno jer će ova utrka postati tradicionalna.  

Pobjednik prve Ljubuške desetke s rezultatom 0:35:20 je poznati hrvatski triatlonac Andrej Vištica. Drugo mjesto pripalo je Urošu Gutiću koji je trčao minut sporije – 0:36:20. Ante Pokrajčić je sa 0:37:06 završio na trećem mjestu. U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Alma Hrnjić s vremenom 0:42:55. Drugo mjesto kod dama pripalo je Dijani Manđeralo s 0:45:37, a treća je Marija Lesko – 0:47:28.

“Meni je drago da se u Ljubuškom nešto ovako pokrenulo i drago mi je da je na prvu utrku došlo ovoliko ljudi. Mislim da s epomalo budi trkačka zajednica u Hercegovini i trčanje postaje popularno. I smatram da je ovo organizirano prije par godina ne bi bilo dvadeset ljudi, a očekujem da će u idućim  godinama i rasti broj trkača”, kazao je pobjednik Andrej Vištica.  

Srednjoškolac Jure Dugandžić  nam je ispričao kako se bavi trčanjem godinu i pol dana. Prvi je put da se održava utrka u Ljubuškom te ga je to potaklo na prijavu. Bilo mu je dosta vruće i uvjeti su bili teški, posebno par zadnjih kilometara, ali je najbitnije da je uspio istrčati. 
 
“Zadovoljni smo organizacijom i organizatorima sve pohvale. Ovo je svakako jedna od ljepših trka. Teško je bilo, sparina  je i  trčalo se uz rijeku, ali hvala Bogu uspješno smo završili i opet ćemo trčati dogodine.  Došli smo kao podrška ispred Ministarstva financija Županije Zapadnohercegovačke, i uvijek se odazivamo na sve događaje. U  četvrtak smo bili na darivanju krvi, tako da ne samo da pomažemo finacijski nego i na sve druge načine”, kazali su Ivan Mlinarević i Goran Paradžik te naglasili da nisu došli pobjediti nego sudjelovati.

Iz organizacije ističu kako ovom trkom žele skrenuti pažnju na prirodni potencijal Ljubuškog za sportsko rekreativne manifestacije na nasipu Bajer kao i mogućnosti promocije istog za aktivni turizam. Osim toga žele potaknuti lokalno stanovništvo i mlade na trčanje kao jednu od najzdravijih sportsko rekreativnih aktivnosti.
Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 10 Lipanj 2019 08:28
 
index Instagram400x230 youtube