Vukšić: Bolji smo od Sloge, bodovi ostaju u Ljubuškom

Istaknuto Vukšić: Bolji smo od Sloge, bodovi ostaju u Ljubuškom

U drugi dio sezone rukometaši Izviđača ušli su pobjedonosno.  U "ratničkom" dvomeču Kupa BiH bili su bolji od Gračanice te je time ostvareno zacrtano - sudjelovanje na završnici ovog natjecanja, a sada se "Skauti" okreću nastavku pvenstva i ogledu sa Slogom iz Doboja.

Uzvratni susret, gostovanje u Gračanici, "Skautima" je donio napade i nemile scene koje žele što prije zaboraviti. Tijekom cijelog susreta publika im je dobacivala ružne riječi te skandirala: "Cigani", zbog čega je domaći klub i kažnjen, a pred kraj susreta, napadnuti su od pojedinaca iz domaćih redova. Njihov kapetan Adnan Tufekčić nokautirao je mladog igrača Izviđača Stjepana Jozinovića.

- Cilj nam je bio proći i uspjeli smo to ostvariti. Ne želimo se niti osvrtati na uzvratni susret. Bilo je što je bilo, a to što je napravio Tufekčić - to njemu na dušu - kazao je za IKS portal jedan od ponajboljih igrača Izviđača Milan Vukšić, koji je postigao pogodak o kojem će se dugo pričati. Dok je Izviđač bio bez čak četiri igrača na terenu, on se probio do mrtva kuta i uspio pogoditi. Bio je to jedan gol od samo njih tri koliko su "Skauti" postigli u drugom dijelu igre.

Bilo je to dovoljno da se Izviđač plasira na završnicu najmasovnijeg rukometnog natjecanja, a pred mladom ekipom Tonija Čoline sada slijede novi izazovi.

U subotu od 19 sati u Gradsku športsku dvoranu u Ljubuškom za protivnika će imati Slogu iz Doboja.

Dobojlije su prezimile na 6. mjestu sa samo bodom zaostatka za Izviđačem. Njihov prvi prvenstveni ogled završen je neriješenim rezultatom (25:25). Za razliku od "Skauta", Sloga se oprostila od kup natjecanja. Bolji od nje bio je banjalučki Borac, a sada će momčad iz Doboja "iskupljenje" tražiti u Ljubuškom i pobjedu kojom bi napravili pomak od nekoliko mjesta, jer se čak pet ekipa nalazi unutar samo dva boda razlike.

No, i u Ljubuškom imaju svoju računicu. Cilj je marljivo skupljati bodove i nadati se kiksevima Borca i Gračanice čime bi se eventualno priključili borbi za prvaka.

- Probati ćemo u ovoj polusezoni izvući što više bodova. Sloga je dobra ekipa, no mi smo bolji i mislim da smo i prvi susret trebali pobijediti, jer pobjedu smo ispustili u zadnjim minutama. Poslije Gračanice bilo je umora i iscrpljenosti - no već smo odmorni i spremni tako da vjerujem da pred domaćom publikom bodovi ostaju u Ljubuškom - izjavio je Milan Vukšić.

 
index Instagram400x230 youtube