Izviđač poražen protiv Borca

Rukometaši izviđača iz Ljubuškog, u okviru dvanaestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, poraženi su na gostovanju kod Borca 24:23.

Susret su bolje otvorili domaći rukometaši koji na startu dolaze do prednosti od tri gola, 3:0. Izviđač ne posustaje i ubrzo se vraća te dolazi do poravnanja rezultata.

Nakon prednosti domaćina 6:4, ekipa Izviđača sa tri vezana pogotka dolazi do preokreta rezultata 6:7. Do kraja prvog dijela nastavilo se u ujednačenom ritmu, te se i na pauzu odlazi kod neriješenog rezultata 11:11.

Bolji start u nastavku imali su gosti koji se uspjevaju odlijepiti na četiri gola prednosti 13:17. Izabranici Mirka Mikića ulaze u seriju pogodaka te ubrzo dolaze do poravnanja rezultata 17:17.

Nastavilo se u ujednačenom ritmu sve do pred sami kraj susreta kada Borac odlazi na dva gola prednosti 24:22. Izviđač smanjuje na minus jedan a nakon odbrane golmana „Skauti“ dolaze u priliku da poravnaju rezultat. Ipak gosti ne uspjevaju izrealiziratti napad, pa susret završava s konačnih 24:23.

Borac su do jedanaeste pobjede vodili Marko Lukić sa sedam te Vučičević sa pet pogodaka. Na drugoj strani najefikasniji bio je Miloš Kos sa osam dok su Milan Vukšić, Domagoj Alilović i Mladen Bošković dodali po tri pogotka.

 
index Instagram400x230 youtube