Vučić o ljubuškom nogometu: Vidjeli smo zadnjih 20 godina kako se ne radi

Već u prvom poluvremenu je Ljubuški završio kompletan posao protiv Tomislava u 3. kolu Druge lige FBIH Jug te tako nastavio sa odličnim igrama i perfektnim otvaranjem prvenstva.

Strijelci u pobjedi od 4:0 su bili Granić, Brkić, Bošnjak i Bencun, a Ljubušaci su tako u novu sezonu krenuli sa tri pobjede i gol razlikom 13:0.

Ova utakmica nam je došla kao šlag na prva dva rezultata protiv Gruda (3:0) i Neuma (6:0). Morali smo voditi računa da nam predstoji kompleksan niz utakmica pa smo uspjeli pojedine igrače sačuvati većeg napora i dali šansu nekima koji nisu imali puno prostora za igrati, govori trener Ljubušaka, Damir Vučić.

Nekolicina ljudi koji su mogli pratiti utakmicu su bili jako zadovoljni onim što su vidjeli. Ono što smo imali u planu, napravili smo. Lijepom igrom i pogocima smo sami sebi pružili optimizam za sljedeće izazove, dodao je.

Tomislav je ipak ekipa koja je uvijek u vrhu Druge lige.

Svaku momčad respektiramo, a posebno one koje imaju neku tradiciju. To je sigurno Tomislav, tako da smo više nego ozbiljno ušli u utakmicu. To je rezultiralo pogocima i dobrim šansama. Ali ne treba zaboraviti da su i oni imali svoje prilike da postignu gol. Spasila nas je naša kvaliteta i njihova brzopletost. To je momčad koja će sigurno igrati značajnu ulogu u ovom rangu, komentirao je Vučić.

Ljubušaci su jedini na skoru od tri pobjede i bez primljenog gola (gol razlika 13:0).

Veseli nas takav učinak i on je slijed našeg rada. Ali nitko se ne zanosi u klubu tim rezultatom. Svi smo čvrsto na zemlji. Znamo da je prvenstvo relativno dugo, svaku momčad očekuju usponi i padovi. Ali što god sebi više olakšali put dobrim igrama, tako ćemo lakše podnijeti krizni period. Zadovoljni smo, ali ovo je obveza prema simpatizerima i navijačima koji će, nadamo se, uskoro doći na tribine, priča Vučić.

Ljubuški se i pojačao ovoga ljeta, a neki igrači su pristigli tek na start prvenstva.

Pojačanja koja smo dovodili su igrači mlađi od 21 godine. Nama je strateško opredjeljenje stabilizirati klub i momčad za duži period. A još imamo dodatnu kvalitetu jer su ti momci iz Ljubuškog. Tako imamo poziciju da možemo imati kvalitetan trening i ambiciozne mlade igrače, što pojednostavljuje proces. Oni će sigurno imati želju, volju i ambiciju da naprave rezultat, pojasnio je trener Ljubuškog, Damir Vučić.

Vidjeli smo zadnjih 20 godina kako se ne radi

Po onome što je Ljubuški pokazao, čini se da su kandidat za Prvu ligu FBiH, iako nisu isticali ovakvu ambiciju nijednog trenutka ovoga ljeta.

Nećemo se libiti napraviti rezultat ako budemo ta kvaliteta i ako nastavimo ovako. To je jedna ljudska, natjecateljska ambicija, da budemo prvi, ali smo stvarno svi u pripremi iščekivali samo da igramo dobro, da se igrači afirmiraju, da svi dobiju priliku. Ako krenemo sa patološkom utrkom za rezultatom, onda ćemo izgubiti sve ovo što smo planirali. Došli bi u poziciju da žrtvujemo mlade igrače i ne bi imali sve ovo. Sad imamo rezultat i imamo prostor za razvoj mladih igrača. Jedino to može spasiti ljubuški nogomet jer smo unazad 20 godina vidjeli kako se ovo ne radi, kazao je šef struke Ljubušaka.

Stolac ugodno, Neum neugodno iznenađenje

Vučić kaže da su uvodna tri kola donijela nekoliko ugodnih i neugodnih iznenađenja.

Stolac je ugodno iznenađenje jer su bili u krizi zadnjih godina. Vidim da su konstante Klis, Kamešnica… a najveće razočarenje Neum jer su dali do znanja svima da su klub koji će s lakoćom prodefilirati kroz Drugu ligu i plasirati se u Prvu ligu. Također i Brotnjo od kojeg sam više očekivao. Ali mislim da će se i te momčadi stabilizirati, naznaka je pobjeda Neuma u Grudama. Svi imamo uspone i padove. Onaj tko bude izdržao duže u dobrom ritmu, na kraju će biti i najuspješniji.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 08 Rujan 2020 09:04
 
index Instagram400x230 youtube