Izviđač spreman za završnicu Kupa i početak prvenstva BiH

Nešto više od mjesec dana priprema je iza rukometaša ljubuškog Izviđača koje, kao i sve ostale, očekuje jedna neizvjesna sezona po svim aspektima.

Zbog pandemije koronavirusa evidentno posebno neizvjesna za dvoranske sportove, jer čak i na primjeru nogometaša, koji nastupaju na otvorenom, vidimo da su natjecanja jako teško održiva.

Prvo završnica Kupa

Rukometna Premijer liga bi po najavi trebala startati 26. rujna, odnosno točno dva mjeseca poslije početka priprema Skauta.

"Naše pripreme zasad dobro protječu, trener za tjelesnu spremu Adis Jakić i ja smo zadovoljni radom igrača. Očekujemo start završnice prošlosezonskog Kupa, kao i početak novog prvenstva", govori trener Toni Čolina.

"Stvarno smo se zaželjeli natjecanja. Imamo još nekoliko prijateljskih utakmica koje će nam dati jasniju sliku stanja ekipe, a nakon toga jedva čekamo da krenemo u nadmetanja", dodao je.

Najbolja četiri u Kupu BiH (Izviđač, Sloga, Sloboda, Borac) će igrati 19. rujna, s tim da još nije poznat domaćin turnira.

U finalnoj pripremi za start natjecanja Izviđač će danas igrati u Dubrovniku, potom u nedjelju u Ljubuškom, također s Dubrovnikom. Posljednju prijateljsku utakmicu će imati 9. rujna s Leotarom iz Trebinja.

"Raspored u prvenstvu nam je jako težak, ali su u završnom dijelu najteže utakmice. Dotad ćemo saznati i biti pametniji po pitanju toga kako će ekipa funkcionirati", govori Čolina.

Biti sve bolji

Izviđač je sačuvao većinskim dijelom ekipu iz prošle sezone, s tim da su klub napustila dva desna krila: Duje Maretić i Marko Buntić koji je prešao u Spačvu (Vinkovci).

"Imamo samo jedno desno krilo, Luku Bubala, i na toj poziciji još tražimo rješenje", priča Čolina.

Posljednju natjecateljsku utakmicu rukometaši Izviđača su odigrali 7. ožujka protiv Gračanice (33:27), nakon čega je prvenstvo prekinuto zbog pandemije koronavirusa. S obzirom da je prošlosezonska Premijer liga zaključena po stanju na ljestvici poslije 18 odigranih kola, Ljubušaci su prošlu sezonu završili kao petoplasirani sa 10 pobjeda, 2 remija i 6 poraza.

Nova sezona će biti puna neizvjesnosti zbog same činjenice da će se svi unutar rukometnog sporta prvenstveno boriti za samo održanje natjecanja.

"Slijedi borba, ali bit će što bude. Spremamo se kao da je sve u najboljem redu, iako nastojimo sve mjere poštivati. Kretanje je svedeno na kuća – dvorana, nema puno “klapanja” okolo. Nastojimo držati disciplinu na tom planu. Očekujem zanimljivu sezonu, pogotovo radi svih tih epidemioloških mjera. Biće i duga sezona jer 16 klubova je u ligi, očekuju nas usponi i padovi, a mi ćemo probati biti sve bolji iz tjedna u tjedan", zaključio je Toni Čolina.

 
index Instagram400x230 youtube