Gradonačelnik Nevenko Barbarić o proglašenju Ljubuškog gradom

Na 7. sjednici Općinskog vijeća Ljubuški održanoj 22.travnja 2017.godine načelnik Nevenko Barbarić je objavio da je Ljubuški krenuo u postupak proglašenja i dobivanja statusa grada.

Općinsko vijeće Ljubuški je na 10.sjednici održanoj 11. srpnja 2017. na prijedlog načelnika Nevenka Barbarića donijelo odluku o pokretanju procedure za izradu i donošenja Zakona o Gradu Ljubuški.

Vlada FBiH je 7. rujna 2017. prihvatila inicijativu za pokretanje postupka proglašenja Ljubuškog gradom, koju je dostavio načelnik ove općine.

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH je 28. veljače 2018. podržao prijedlog Zakona o gradu Ljubuški.

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH je 1. travnja 2019. prihvatio prijedlog Zakona o gradu Ljubuški.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara je potpisao Ukaz o proglašenju Zakona o Gradu Ljubuški koji je objavljen 08. svibnja 2019. u Službenim novinama Federacije BiH.

Usvajanjem Privremene statutarne odluke o Gradu Ljubuški na 28. sjednici Gradskog vijeća, koja će se održati u četvrtak 16. svibnja 2019. Ljubuški će postati grad.

Tim povodom u programu Radija Ljubuški ugostili smo gradonačelnika Ljubuškog Nevenka Barbarića.

Gradonanačelnik je u razgovoru, među ostalim, naglasio da proglašenje Ljubuškog gradom znači jačanje gospodarskog, društvenog i političkog utjecaja u okruženju, da je to zasigurno i izraz poštovanja prema lijepoj i časnoj povijesti ovog grada i ovog kraja, te izraz poštovanja prema vrlo vrijednoj kulturnoj baštini.

Dodao je da Ljubuški u raznim oblastima pravi iskorake, da je zadnjih godina postao sredina u koju se rado dolazi, te izrazio vjerovanje da je Ljubuški na dobrom putu postati mjestom ugodnog življenja iz kojeg neće biti razloga niti odlaziti.

 
index Instagram400x230 youtube