Naći rješenje da u privatnim vrtićima ne dođe do poskupljenja, da ostane ista cijena

U povodu Dana Grada javno priznanje fra Boniciju Rupčiću i Hospiciju Božanske milosti.

U tjednu prije same svečane sjednice Gradskog vijeća, kad se različitim prigodnim događajima obilježava Dan Grada Ljubuškog, jučer je održana 32. sjednica Gradskog vijeća Ljubuškog, piše Večernji list BiH. Razmatrano je i doneseno nekoliko aktualnih i važnih odluka, među kojima su i odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Ljubuškog za 2023. godinu, koja će se dodijeliti na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u ponedjeljak, 12. veljače. Nagrada Grada Ljubuškog za životno djelo dodjeljuje se posmrtno fra Boniciju Rupčiću (1910. – 1984.). Povelja i Zlatni grb Grada Ljubuškog uručit će se Franjevačkom samostanu Humac. Godišnja nagrada Grada Ljubuškog dodjeljuje se Hospiciju Božanske milosti u Ljubuškom. Priznanje Zlatni grb Grada Ljubuškog ovaj put nije dodijeljeno.

Jedan mali jubilej

- Što se tiče ustanova i poduzeća s područja Grada Ljubuškog, povjerenstvo je jednoglasno odlučilo da godišnju nagradu Grada Ljubuškog dobije Hospicij Božanske milosti Ljubuški. To je ustanova koja djeluje na području Grada Ljubuškog, evo sad je jedan mali jubilej, desetogodišnjica, a koja je pri ruci svim obiteljima u najtežim trenucima i nevolji. Fra Bonicije Rupčić za svoga je života doprinio mnogo toga na području Grada Ljubuškog, pogotovo kad smo kod arheoloških istraživanja i samih nalazišta. Imao je viziju za to... Mogu napomenuti da smo prošle godine otvorili Posjetiteljski i arheocentar u sklopu nalazišta Gračine, koji je on osobno zaštitio u tom vremenu od pojedinih osoba i nasrtaja. Možemo reći da je najveća zasluga što je to ostalo u današnjem obliku koji imamo zahvaljujući njemu. Što se tiče Zlatnog grba Grada Ljubuškog, za ovu godinu nismo imali nekoga posebice izdvojiti, pa to priznanje ove godine nećemo dodjeljivati - obrazložio je jučer tijekom sjednice javna priznanja predsjednik Gradskog vijeća Ljubuški Tihomir Kvesić. Vijećnici su usvojili vrlo važnu odluku o subvencioniranju cijena privatnih vrtića. - Mi već nekoliko godina izdvajamo značajna financijska sredstva za sufinanciranje naših privatnih vrtića na području Grada Ljubuškog. U proračunu za ovu godinu također smo osigurali sredstva i molim vas potporu za ovu odluku, da možemo ići s raspisivanjem natječaja na koji se oni mogu prijaviti. U utorak imamo sastanak s našim privatnim vrtićima, gdje ćemo razgovarati o svim nastalim okolnostima, poskupljenjima i svemu onom što njih tišti. Uvjeren sam da ćemo naći rješenje da u privatnim vrtićima u ovoj godini ostane ista cijena, da ne dođe ni do kakvih poskupljenja – rekao je gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić.

Potpora za projekte

Usvojene su odluke o uvjetima, kriterijima i postupku dodjele proračunskih sredstava za projekte iz područja kulture i područja sporta u 2024. godini. Usvojeno je izvješće o realizaciji ugovora o pružanju javnih vodnih usluga na području Grada Ljubuškog, zatim rješenje o davanju suglasnosti za uporabu dijelova grba Grada Ljubuškog, odluka za uvrštenje projekta "Izrada projektne dokumentacije za proširenje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda" u plan kapitalnih ulaganja Grada Ljubuškog od 2024. do 2028. godine te odluka o izmjeni odluke o organizaciji i načinu obavljanja komunalnih i turističkih djelatnosti uz vodotok rijeke TMT i ostalih rijeka na području Grada Ljubuškog.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 07 Veljača 2024 08:19
 
index Instagram400x230 youtube