Vrijedna pomoć Vlade Japana JP Parkovi doo Ljubuški [foto&video]

U zgradi gradske uprave Ljubuški danas je započela ceremonija predaje opreme vodovodnim poduzećima iz BiH. Riječ je o Grantu pomoć Vlade Japana Bosni i Hercegovini.

Tim povodom na press konferenciji u uredu gradonačelnika medijima su se obratili: Nevenko Barbarić, gradonačelnik Ljubuškog, Mato Franjičević, zamjenik ministra u Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, njegova ekselencija Hideyuki Sakamoto, veleposlanik Japana u BiH, Sandro Zeničanin, direktor Komunalnog poduzeća „Vodovod“ Gradiška i Vedran Markotić, direktor Javnog poduzeća „Parkovi“ Ljubuški.

IZJAVE - Barbarić&Franjičević

IZJAVA -  Vedran Markotić, direktor JP Parkovi doo

Nakon završetka press konferencije održan je zajednički sastanak čelnika lokalne zajednice, Veleposlanstva Japana u BiH, predstavnika institucija i javnih komunalnih poduzeća, a potom je uslijedilo uručenje i predaja donirane opreme u JP „Parkovi“ u Ljubuškom.

Nakon završenog sastanka u zgradi gradske uprave svi nazočni na čelu s japanskim veleposlanikom i gradonačelnikom uputili su se u JP „Parkovi“ gdje je uslijedila i podjela vodovodne opreme za osam komunalnih poduzeća s područja FBiH i Republike Srpske.

Prije dodjele japanskom je veleposlaniku demonstrirano kako donirani uređaji rade i čemu služe. Pedantnog Japanca je zanimalo dosta tog, ali dipl. ing. Nedjeljko Granić je strpljivo objašnjavao zadovoljivši znatiželju, ne samo uvaženog veleposlanika već i ostalih nazočnih.

Kako je lijep običaj, domaćini su darovali veleposlanika, zamjenika ministra, ali i sve predstavnike komunalnih poduzeća koji su došli preuzeti doniranu opremu prigodnim košarama s plodovima Hercegovine, a gradonačelnik je sve pozvao na ugodno druženje.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 31 Srpanj 2019 14:25
 
index Instagram400x230 youtube