Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen Dan Grada Ljubuškog [foto]

Istaknuto Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen Dan Grada Ljubuškog [foto]

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Ljubuški, koja je održana danas u hotelu Bigeste, proslavljen je Dan Grada Ljubuški, a ovo je druga proslava otkako je Ljubuški dobio status grada.

Sjednici su, uz gradske vijećnike i gradonačelnika Vedrana Markotića, nazočili brojni gosti i uzvanici iz svih sfera života iz BiH i Republike Hrvatske.

Nakon intoniranja hrvatske himne, predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić je pozdravio nazočne, a potom je uslijedio videoprilog i obraćanje gradonačelnika Vedrana Markotića, koji je govorio o postignutom u prošloj godini.

"Zbog pojave pandemije virusa Covid 19. protekla 2020. godina je za sve nas bila teška i puna izazova. Ipak, mišljenja sam kako smo kao lokalna zajednica iz nje uspjeli izvući maksimum. Realizacija započetih infrastrukturnih projekata nije stala, potpisani su ugovori za nove, doneseno je niz mjera s ciljem poticanja gospodarstva, a veliki pomaci su napravljeni i po pitanju demografske politike, što nam unatoč svemu daje razloga da budemo zadovoljni", kazao je Markotić i zahvalio svima koji su dali potporu ljubuškim projektima.

"Jačanje gospodarstva u Ljubuškom naš je primarni cilj u idućem razdoblju. Osnovna misao vodilja u ovoj godini će nama svima u Gradskoj upravi biti kako privući investicije, kako pomoći našim gospodarstvenicima da prežive, kako smanjiti namete i pomoći im oko plaćanja kamate na kredite za proširenje proizvodnje i nova zapošljavanja. Samo sinergijom gradonačelnika i Gradskog vijeća možemo ići brzim koracima naprijed", rekao je, između ostalog, Markotić zaključivši: "Tijelo javne uprave, kojem sam na čelu, kao i sva javna poduzeća i ustanove Grada Ljubuškog, moraju biti efikasnija, djelovati brže i biti na usluzi gospodarstvenicima i svim žiteljima."

Nazočnima su se još obratili i humački gvardijan fra Dario Dodig, načelnik općine Posušje Ante Begić, predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić te predsjednik Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH Dragan Čović.

Na sjednici je upriličena podjela javnih priznanja Grada Ljubuškog za 2020. godinu.

Nagradu za životno djelo dobio je dr. Mate Šalinović.

Ove godine dodjeljene su dvije nagrade u kategoriji "Godišnja nagrada Grada Ljubuškog", tvrtki “Elektro-Milas” i Domu zdravlja Ljubuški.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 15 Veljača 2021 14:15
 
index Instagram400x230 youtube