Ljubušanka Ljiljana Tolj nominirana za Hercegovku godine

Popratno pismo za Ljiljanu pristiglo uz nominaciju u nastavku:

Poštovani,

Želim nominirati Ljiljanu Tolj za Hercegovku godine iz razlog što je Ljiljana požrtvovna supruga, divna majka četvorice sinova, dobra svekrva i jos bolja baka dvoje unučadi. A na moju sreću i najbolja susjeda na svijetu. Uvijek spremna pomoći, nikad ne gnjavi, nikad ne viče, nikad se ne žali...

Veselo i smireno podnosi galamu, vrisku, pjesmu, svađu i ljutnju iz Male škole "Abc" već u ranim jutarnjim satima. I mi smo joj jako zahvalni zbog toga, poručuje vlasnica škole.

I ne samo to, uz razno razne poslove i četvero muške djece, uspjela je zajedno sa svojim mužem Vinkom preseliti se u Ljubuški, gdje su napravili i vlastitu obiteljsku kucu. A uz sve to svih ovih proteklih godina piše pjesme, pjesme za nas narod koji je odselio u dijasporu.

S punim pravom je nazivaju Kraljicom Hercegovačke dijaspore, Kraljicom Hercegovine.

Prošle godine je i izdala Zbirku pjesama "Srcu najdraže uspomene".

Pjesme u kojima nitko kao ona ne može probudit emocije, prema zavičaju, rodnoj grudi, kamenu, staroj majci, ocu,trošnoj kućici, velikoj obitelji, životu u zajednici, neimaštini ali unatoč svemu zadovoljstvu.

I dok čitam krene čežnja, glava prepuna slikovitih emocija koje ne dozvoljavaju da se zaborave prošla vremena.......baš sam sretnica sto pokraj mene živi ovakva Hercegovka...Poetski dragulj.

Želim joj puno zdravla i Božjeg blagoslova, i da nam napiše još puno puno pjesama i da ostane ovakva kakva je...PREDIVNA!!!!

I to kažem ja koja i nisam rođena Hercegovka!

Napomena: Podaci o autoru nominacije poznati Uredništvu portala.

 
index Instagram400x230 youtube