24. Ljubuški karneval: Marko Karneval osuđen na smrt spaljivanjem

U Ljubuškom je danas održan najpoznatiji karneval na ovim prostorima.

Dvadeset i četvrti Ljubuški Karneval je i ove godine imao i međunarodni karakter, a mnoštvo posjetitelja okupilo se na Centru malih športova u Ljubuškom kako bi vidjeli i čuli što „nudi“ ovogodišnje izdanje karnevala.

Središnji program počeo je predstavljanjem karnevalskih skupina, prvi su na pozornicu stupili predstavnici „Federacije europskih karnevalskih gradova“ gdje ih je doveo Džudžan Džidžo, a nakon njih na pozornicu su izašli herceg Stjepan i njegova svita koji su prigodno najavljeni pucnjavom iz topova.

Čak 21 karnevalska skupina prodefilirala je danas pozornicom Centra malih sportova.

Uz domaće skupine, u Ljubuški su stigle mačkare iz Hrvatske, Crne Gore i Slovenije. Svi su se publici predstavili koreografijama i izvedbom zanimljivih točaka.

Nakon predstavljanja karnevalskih skupina uslijedila je dodjela poklona bivšoj vlasti pa su tako mačkare gradonačelniku Vedranu Markotiću uručili poklon pod nazivom „Ljubuška Hrvatska pošta Mostar“.  Kako je obrazložio Meštar od karnevala Jakov Begić, ovo je jedino što je Ljubuškom potrebno da se posve osamostali, a darivale su mačkare i predsjednika Gradskog vijeća Ljubuški Tihomira Kvesića koji je dobio dar pod nazivom „But slanine do planine“, da ima što „zameziti“ dok se penje po planinama.

Nakon darivanja bivše vlasti, program se nastavio suđenjem Marku Karnevalu (Valentinu Inzku) koji je bio optužen po pet točaka, sudilo mu se zbog ljubuške plantaže i grčkog boga vina, zbog niskih strasti visokih predstavnika, plavuša, garavuša i instagramuša, kampanje “Misli na burek, okrijepi se“ te zbog otkrivanja biste hrvatskom velikanu Željku Komšiću.

Časni sud donio odluku da je Marko Karneval kriv, te da ga treba smrtno kazniti, spaljivanjem u Prologu.

Nakon čitanja posmrtne beside, uslijedilo je proglašenje najbolje Karnevalske skupine, a to su ove godine bile mačkare iz Makarske koje su sve razveselili točkom Boney M.

Program se nastavio u Prologu.

 
index Instagram400x230 youtube