Ljubušanke Milana Mišetić i Renata Ketrin Bebić dobitnice Rektorove nagrade za uspjeh

Danas je održana svečana dodjela Rektorovih nagrada najboljim studentima Sveučilišta u Mostaru.

Rektorovu nagradu dobio je 31 student, od kojih je 28 dobitnika Rektorove nagrade za uspjeh, a tri za znanstveni rad, umjetnički rad i šport, te je dodijeljena i jedna Rektorova nagrada timu od četiri studenta za promicanje Sveučilišta u Mostaru.

Nagrade je uručio rektor Sveučilišta Zoran Tomić koji je istaknuo kako je svjestan da se većina studenata pita hoće li zasluženu Rektorovu nagradu naše društvo znati vrjednovati.

Vi ste ta Bosna i Hercegovina! Tko će sve nepravde i nepravilnosti mijenjati, tko će utirati staze novih rješenja čak i kada su horizonti pomračeni, tko će uspostavljati nove standarde ako ne vi, najbolji među nama. Kako bi to uspjeli morate donijeti odluku i imati čvrst stav” kazao je rektor Tomić.

Čak su dvije Ljubušanke dobitnice Rektorove nagrade, te tako dobile priznanje za svoj trud tijekom školovanja.

Riječ je o Milani Mišetić, studentici I godine diplomskog sveučilišnog Studija pravo na Pravnom fakultetu sa prosječnom ocjenom 5.0, te Renati Ketrin Bebić, studentici II godine preddiplomskog Studija likovnih umjetnosti, smjer slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti, sa prosječnom ocjenom 4,47.

Kao dobitnica nagrade, Milana Mišetić je za Vrisak info izjavila da je iznimno ponosna jer je dobila najveće priznanje koje student može dobiti.

Iznimno sam ponosna što sam dobila Rektorovu nagradu, najveće priznanje koje student može dobiti od Sveučilišta. Tijekom studija nastojim steći što više znanja i sposobnosti kako bih bila što bolja u svojoj budućoj profesiji. Počašćena sam i sretna što je Sveučilište u Mostaru to prepoznalo.

Također, za naš portal je druga dobitnica nagrade, Renata Ketrin Bebić kazala kako je velika čast i zadovoljstvo dobiti rektorovu nagradu i na neki način biti izdvojen između tisuće studenata na sveučilištu.

Ova nagrada je priznanje za sve uložene napore tijekom godine koje nitko ne vidi. Znak je da se ipak isplati ulagati u obrazovanje, žrtvovati neke svakodnevne stvari radi dugoročnog uspjeha. Svakako je jedan vjetar u leđa koji me potiče da nastavim razvijati svoj potencijal te razvijati se u akademskom profesionalnom, ali i onom ljudskom smislu ” zaključila je Bebić.

Dobitnice su iskoristile priliku i zahvalile se rektoru dr.sc. Zoranu Tomiću što je prepoznao njihov rad i trud i uručio im ovu nagradu koja će im biti podsjetnik da i dalje daju najbolje od sebe.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 09 Prosinac 2020 19:52
 
index Instagram400x230 youtube