|20. MNL MZ Grada Ljubuškog| Liga koja već puna dva desetljeća svakog ljeta na CMŠ okuplja na stotine igrača i tisuće vatrenih navijača

Uskoro kreće najveće športsko natjecanje u Ljubuškom - Liga mjesnih zajednica koja već puna dva desetljeća sredinom mjeseca srpnja na Centru malih športova okuplja na stotine igrača i tisuće vatrenih navijača svojih mjesta.

Natjecanje se nekad zvalo i Liga naseljenih mjesta, a pokrenuto je 2004. godine. Tada se 19 ekipa borilo za naslov najboljeg, a prvi pobjednik je Grab koji je u finalu sa 7:6 bio bolji od momčadi Lipna nakon penala, dok je osnovni dio igre završio s 3:3. Te godine najbolji igrač lige bio je Ante Bebić (Grab), najbolji vratar Zvonimir Sušac (Cerno/Crnopod), a najbolji strijelac Mario Šaravanja (Lipno) sa 6 pogodaka. Prvu fair-play nagradu osvojila je ekipa Šipovača/Vojnići/Dole, piše Šipovača Portal.

Iduće godine naslov najboljeg pripao je ekipi Cerno/Crnopod, koja je slavila nad Lipnom također u raspucavanju penala s 6:5, dok je osnovni dio igre završio 1:1. Taj susret je bio velikonogometno finale, jedino takvo dosad igrano.

Ukupno promatrano od 2004. godine do danas, Grab je najviše puta bio pobjednik - šest. Prvi put već spomenute 2004. godine, a posljednji put prije 10 godina. Ligu su po tri puta osvajali Pregrađe, Cerno/Crnopod/Miletina (dva puta pod ovim imenom i jedanput kao Cerno/Crnopod) i Stubica/Zvirići/Bijača (dva puta pod ovim imenom i jedanput kao Stubica/Zvirići), a po jednom Lipno, Prolog, Teskera i Ljubuški.

 
index Instagram400x230 youtube