Simona Barišić osvojila nagradu u Koreji

Vrhunski proizvođač umjetničkih materijala u Koreji, ShinHan Art Materials kroz ShinHan Painting Postcard Competition želi stvoriti komunikaciju s umjetničkim talentima, stvarajući neograničen potencijal i sanjajući više snove. Natjecanje se održava već 22 godine. Od prošle godine se proširilo i van granica Koreje te je postalo jedno od najprestižnijih u umjetničkoj industriji. Tema proteklog natjecanja bila je „Your happiest moment ever“.

Ljubuška gimnazijalka Simona Barišić je u konkurenciji od preko 1000 pristiglih razglednica iz trideset država osvojila značajno četvrto mjesto. Zbog prevelike udaljenosti nije mogla nazočiti svečanoj dodjeli nagrada pa je u suradnji s foto studiom Omega snimila i poslala kratki video zahvale koji je prikazan prigodom navedene svečanosti.

Simona svoj rad objašnjava riječima: „Moj crtež prikazuje kako nam stvaranje i crtanje omogućuje da proživimo najsretnije trenutke. Ono nas vodi u drugi svijet, svijet koji nema granica, gdje možemo sanjati i maštati dok zadnja kap boje ne padne na papir.“ Na ovaj način je slika Ljubuškog, Kravice i kule, našelijepe Hercegovine, otišla i na istok, u daleku Koreju.

 
index Instagram400x230 youtube