FOTO&VIDEO: Noć pjesme, humora i veselja: Šuplja Stina premijerno izvela pjesme s novog albuma

Šuplja Stina, jedna od nastarijih glazbenih grupa u Hercegovini, u subotu je održala koncert za pamćenje kojim je grupa proslavila 38 godina umjetničkog stvaralaštva.

Kao i uvijek, svirka je započela Himnom, a potom su uslijedili hitovi u kojima su na humorističan način opjevani svi bitni događaji vezani za Šipovaču i šaljive (ne)zgode njezinih žitelja u novije vrijeme, kao i oni koji su na neki način obilježili selo u posljednja četiri desetljeća.

Na igralištu Luke u Šipovači pred okupljenim fanovima svih uzrasta, kultni bend predvođen kantautorom Veljkom Vukojevićem - Vešom premijerno je izveo pjesme s novog albuma - Trebaju li čizme na kanalu?, Ćibina molitva, Bojkića prosvjetar, Oplakivanje koke i druge kojima je bend zapalio atmosferu među oduševljenom publikom, a salve smijeha i gromoglasnog pljeska na izvedene skladbe prolamale su se Lukama, piše Šipovača Portal.

U više navrata iz publike se moglo čuti: "Vešo ostani!", jer je frontmen grupe ranije najavio moguće umirovljenje. Ovaj put pred sam kraj koncerta Vešo je javno uputio poziv potencijalnoj zamjeni za mikrofonom u budućim nastupima Šuplje Stine.

IMG_6078.JPG

Također, novi album sadrži i dvije pjesme posvećene brojnoj dijaspori diljem svijeta, koja je desetljećima odlazila i još uvijek odlazi s ovih prostora. Njihove izvedbe bile su posebno emotivne za okupljene. Na koncertu su izvedene i brojne stare uspješnice kao što su Gumar, Moje luče, Druže Ćelo, Zagrli me majko, Oj posuška kriva cesto, Utakmica šipovačkih žena s pokojnom Jugoslavijom itd.

Noć pjesme, humora i veselja trajala je do sitnih sati, a nakon Šuplje Stine publiku su zabavljali Krele band i DJ Anonymos, dok je mještanin Pavo Rašić izrecitirao Zdravicu i Ljubavno pismo.

 
index Instagram400x230 youtube