LJUBUŠKI | Predstavljena knjiga “Hrvatska u 30 priča” Bože Skoke i Zvonimira Frke-Petešića

Knjiga „Hrvatska u 30 priča“ autora Bože Skoke i Zvonimira Frke-Petešića predstavljena je u petak 9. veljače u Ljubuškom.

Uz autore, knjigu su u Kulturnom centru predstavili prof. dr. sc. Vanda Babić Galić, posebna savjetnica hrvatskog ministra vanjskih i europskih poslova, prof. dr. sc. Goran Bandov, sveučilišni profesor i politički analitičar, voditelj Središnjeg ureda za međunarodne odnose i održivi razvoj Sveučilišta u Zagrebu i prof. dr. sc. Mario Šiljeg, sveučilišni profesor i ravnatelj Instituta za vode Josip Juraj Strossmayer. Programom je moderirala Antonia Ćosić, a u glazbenom dijelu nastupio je Stjepan Lach uz pratnju Luke Bubala na glasoviru.

U knjizi koja ima i izdanje na engleskom jeziku, koje je prošireno dodatnim informacijama o Hrvatskoj, autori pričaju 30 kratkih priča koje oslikavaju Hrvate, odnosno knjiga govori o tome po čemu su Hrvati slični, a po čemu se razlikuju od drugih europskih naroda, o tome što su ključne hrvatske posebnosti u odnosu na druge europske države, što je suvremeni hrvatski identitet, a što čini naš mentalitet, zatim o tome na što su Hrvati ponosni, što smatraju svojim manama, što čini hrvatski način života i čime su Hrvati zadužili svijet, uz ilustracije grafičkog dizajnera i ilustratora Vedrana Klemensa.

Predstavljanje knjige „Hrvatska u 30 priča“ upriličeno je u okviru programa obilježavanja Dana Grada Ljubuškog u organizaciji Grada Ljubuškog i HKD Napredak, podružnica Ljubuški. Uz ostale na predstavljanju su bili nazočni i Miroslav Landeka, dopredsjednik Središnje uprave HKD Napredak, Anto Ivić, član Središnje uprave HKD Napredak i Ivana Barišić, članica Središnje uprave HKD Napredak i predsjednica ljubuške podružnice Napretka.

 
index Instagram400x230 youtube