Sejo Sexon: Jaka postava Pušenja dolazi u Ljubuški

Jedan od glazbenih bandova koji će vas zabavljati na nadolazećem Beer Festu u Ljubuškom je Zabranjeno Pušenje.

U goste nam dolazi band koji je na glazbenoj sceni prisutan preko 40 godina. U tom razdoblju ovaj sastav osvojio je brojne nagrade i priznanja, a pred skorašnji nastup u Ljubuškom (3.9.2022.), razgovarali smo s frontmenom Zabranjenog Pušenja Sejom Sexonom.

Veselite li se dolasku u Hercegovinu, odnosno Ljubuški?

Naravno – pogotovo što je Ljubuški vrlo blizu Roškom Polju, odnosno Tomislavgradu, odakle je moja obitelj porijeklom, pa očekujem da vidim rođake i prijatelje iz tog kraja, a kada dođe moje pleme može se očekivati i ozbiljna potrošnja piva.

Publika u Hercegovini se svakako zaželjela kvalitetne glazbe i dobrog provoda, što mogu očekivati od vašeg nastupa?

Ovo je jedna od najboljih postava Zabranjenog Pušenja – zadnjih par mjeseci pojačani smo vjerojatno najboljim usnim harmonikačem Europe – Tomislavom Golubanom, pa stvarno jedna jaka postava Pušenja dolazi u Ljubuški, kao Barcelona s Lewandovskim i mislim da ćemo opravdati poziv organizatora.

Vjerujemo da ste već upoznati s konceptom Beer Festa Ljubuški te ponudom piva i street food delicija. Koju vrstu piva i hrane ćete sve kušati, postoji li nešto što biste posebno izdvojili?

Volim dobar i kvalitetan street food – odrasli smo na hamburgerima i dobar hamburger s junetinom i hercegovačkim povrćem u svakom slučaju je nešto što preferiram.

Sejo-6-Large.jpg

S obzirom na to da nam dolazite u Hercegovinu na festival piva, postoji li neko hercegovačko pivo koje ste već kušali ili neko koje planirate probati?

Od hercegovačke ponude piva izdvajam tamno pivo Kosača i mislim da je pred tim proizvodom dobra perspektiva, a nažalost van Hercegovine je teško doći do ponude hercegovačkih pivovara, volio bih da probam male proizvođače i male craft pivovare.

Beer Fest Ljubuški je relativno nov događaj na regionalnoj festivalskoj mapi. Imate li neki savjet za organizatore s obzirom na vaše nastupe po brojnim festivalima u Hrvatskoj, BiH i šire?

Sve što vas ne ubije to će vas ojačati – svake godine ćete biti bolji i jači, samo nemojte odustajati.

Gdje će vas sve publika moći još vidjeti i čuti?

Iza ovog nastupa sviramo u Zagrebu, a potom imamo nekoliko koncerata u Njemačkoj. Više informacija o našim nastupima pogledajte na našoj web stranici. Sve vas pozdravljam i pozivam na Beer Fest u Ljubuški!

 
index Instagram400x230 youtube