Predstavljanje Ljubuškog pjesničkog zbornika u petak [audio]

„Ljubuški pjesnički zbornik“ sa 456 pjesama i 89 autora jedinstvena je riznica pisane riječi kojom se samo rijetki mogu ponositi.

Ljubuški je ovom zbirkom dobio vrijednost kojom se možemo ponositi i koju moramo predstaviti cijelom svijetu. Za početak krećemo od našeg grada, te ovim putem pozivamo sve sugrađane da dođu u petak 3.lipnja u 20 sati u Kulturni centar na promociju zbornika.

Autor zbornika, prof. Mate Grbavac gostujući u programu Radija Ljubuški istaknuo je kako:

„Za jedan mali grad to je zaista veliko i nešto što moramo isticati, ovdje u zborniku su samo pjesnici. Kada bismo dodali i sve one koji pišu prozu onda bi to bilo remek djelo. Pjesnički zbornik je jedinstven za šire područje, tu su samo sabrani pjesnici koji su vezani uz Ljubuški, rođenjem, školovanjem, životom i radom, oni su svojim umjetničkim djelovanjem utkali sebe u kulturu ovog grada kojom se možemo ponositi. Pismenost Bosne i Hercegovine počinje upravo ovdje o čemu svjedoči i naša Humačka ploča u kojoj otkrivamo želju da se vrijeme okameni, u spomeniku, u riječi i da se na taj način sačuva od propadanja!“  naglašava prof. Grbavac.

Predstavljanje “Ljubuškog pjesničkog zbornika” autora Mate Grbavca održat će se u Kulturnom centru u Ljubuškom 03. lipnja 2022. s početkom u 20 sati.

Organizator predstavljanja je HKD Napredak podružnica Ljubuški.

Poslušajte razgovor s prof. Matom Grbavcem

 
index Instagram400x230 youtube