Zajednički iftar u Gradskoj

Tradicionalni zajednički iftar u Gradskoj održan je ove subote, 25.svibnja.

Uoči iftara, organizator i domaćin na Gradskoj, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Ljubuški Mumin Elezović dočekivao je vjernike i goste ispred džamije u Gradskoj, a među njima su bili i gradonačelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić, predsjednik gradskog vijeća Tihomir Kvesić sa suprugama te načelnik PU Ljubuški Ivica Čuljak. 


Zajednički objed vjernika pod vedrim nebom započeo je molitvom koju su predvodili glavni imam Šemsudin ef. Germić i izaslanik mostarskog muftije Dino ef. Maksumić glavni imam Medžlisa IZ Mostar. 

Iftar u Gradskoj je drugi ovogodišnji zajednički iftar na području IZ Ljubuški, prvi je održan u Vitini 22. svibnja, a treći će biti na Gožulju 31. svibnja.

Nakon vjerskih obreda uslijedilo je tradicionalno druženje u dvorištu džamije gdje su prisutni mogli uživati u odabranim jelima kojima su vjernici slavili uspješan završetak još jednog dana posta. Bila je to prilika da se na jednom mjestu okupe svi vjernici sa područja Ljubuškog ali i susjednih mjesta, te svi iseljeni Graćani koji dođu skupa sa svojim obiteljima zajednički večerati što predstavlja poseban blagoslov za vjernike.

Pozdravljajući prisutne vjernike i goste efendija Germić izrazio je zadovoljstvo vezama između gradskih vlasti i Islamske zajednice i čestitao Ljubuškom status grada. Odgovarajući na pozdrave domaćina gradonačelnik Barbarić je zahvalio na gostoprimstvu, te kazao kako se raduje pozivu i zajedničkim projektima i naglasio da će i dalje biti na raspolaganju za sve potrebe lokalne zajednice.

“Rado dolazim u ovaj kraj, dođem često u Ljubuški, volim prošetati gradom“ kazao je među ostalim gostima izaslanik mostarskog muftije Dino ef. Maksumić, koji se također obratio prisutnima. 

Zahvalivši na domaćinstvu svim vrijednim rukama koje su se potrudile da ovo druženje protekne u najljepšem ozračju predsjednik Medžlisa IZ Mumin Elezović ispratio je prisutne kazavši „ Ovi susreti prilika su za uspješniju i bolju suradnju te međusobno upoznavanje, posebno nas raduje što je mjesec ramazana kao najvažniji mjesec u životu vjernika doprinio njegovanju suživota, zajedničkog razgovora uputivši poziv za ponovni susret u radosti najvećeg blagdana Bajrama.“

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 27 Svi 2019 12:18
 
index Instagram400x230 youtube