Gimnazijalci iz Ljubuškog na Finalnoj smotri projekta Civitas u Sarajevu

Na Županijskom natjecanju, koje se održalo 24. travnja 2024., Civitas ekipa Gimnazije Ljubuški osvojila je 1. mjesto s temom “Prava učenika na sezonskom radu u Zapadnohercegovačkoj županiji”.

U petak, 17. svibnja 2024. godine povodom toga Civitas ekipa – Ana Nižić, Ivona Ilić, Marta Herceg, Marta Primorac, Mateja Herceg, Renea Luburić, Petra Barbir, Petra Bradvica – pod vodstvom profesora Mile Logare sudjelovala je na Finalnoj smotri u Parlamentu Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Ostalim pobjedničkim ekipama i brojnim uzvanicima su predstavili svoju temu i mjere javne politike koje predlažu za rješenje problema. Glavna mjera koju oni zastupaju je osnivanje učeničkog servisa na području Zapadnohercegovačke županije.

To je prijedlog koji bi imao izrazito pozitivan utjecaj na učenike, pomogao bi prilikom pronalaska sezonskog posla te bi štitio njihova prava na radu.

Zahvaljujući financijskoj podršci Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država, svaki tim je nagrađen s 800 KM bruto, što će im omogućiti nastavak realizacije svojih projektnih planova i nakon natjecanja.

Tijekom svog boravka u Sarajevu imali su priliku posjetiti Parlament i prošetati gradom.

To je bila izvrsna prilika za promociju Gimnazije Ljubuški i grada Ljubuškog na razini države, naveli su ljubuški gimnazijalci.

civitas-gimnazija-ljubuski-1.webp

 

 
index Instagram400x230 youtube