Održana konferencija „Žene u turizmu: rušimo prepreke, oblikujmo budućnost“

Održana konferencija „Žene u turizmu: rušimo prepreke, oblikujmo budućnost“ UN Women BiH/Armin Durgut

USAID Projekt razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini (Turizam) i UN Women BiH organizirali su konferenciju pod nazivom „Žene u Turizmu: rušimo prepreke, oblikujmo budućnost“, koja se održala 13. ožujka u hotelu Novotel Bristol u Sarajevu.

Radi se o prvoj konferenciji ovog tipa u Bosni i Hercegovini na kojoj su održane dvije panel diskusije, te kratke informativne prezentacije, uz učešće vodećih aktera turističkog sektora, predstavnica i predstavnika javnog i privatnog sektora, nevladinih i međunarodnih organizacija.

Turistička zajednica grada Ljubuškog s ponosom je sudjelovala na konferenciji, predstavljajući dosadašnji rad i bogatu turističku ponudu grada Ljubuškog. Od netaknute prirode do kulturnih atrakcija, Ljubuški je destinacija koja očarava svojom ljepotom i gostoljubivošću.

Turistička zajednica grada Ljubuškog i Grad Ljubuški nastavljaju poticati razvoj turizma kroz inovativne projekte i suradnju sa lokalnom zajednicom, čineći Ljubuški nezaobilaznom točkom na turističkoj mapi Bosne i Hercegovine. Posebno su naglasili doprinos žena u vođenju turističkih projekata, uključujući i posebno prilagođene projekte osobama s invaliditetom.

U okviru 2 panel diskusije, razgovaralo se o ključnim temama razvoja turizma, s fokusom na doprinos žena turizmu. Istaknuta je važnost prevladavanja rodnih barijera u sektoru turizma, kao i promoviranja raznolikosti u ovoj grani privrede.

Stotine posjetilaca imalo je priliku posjetiti i sajam rukotvorina i proizvoda kreativnih žena iz cijele Bosne i Hercegovine, koje su predstavile svoje radove, udruženja i krajeve iz kojih dolaze. 

 

 

 

 
index Instagram400x230 youtube