Djelatnici Dječjeg vrtića Ljubuški sudjelovali na stručnom skupu na Kupresu

Društvo zaposlenika predškolskih ustanova u Federaciji BiH je prošli vikend na Kupresu održalo seminar o temi „Razvoj profesionalnih kompetencija odgajatelja i novi izazovi predškolskog odgoja i obrazovanja“. 

Na samom početku otvaranja skupa nastupila su djeca iz Dječjeg vrtića "Pahuljica". Nakon toga je predškolske zaposlenike pozdravila ravnateljica ovog kupreškog vrtića Žana Ravančić te načelnik Općine Kupres, Zdravko Mioč koji je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost što je ove godine Kupres domaćin druženju.

Stručni skup zaposlenika predškolskih ustanova je prilika za razmjenu znanja i iskustava, a organizira ga Društvo zaposlenika predškolskih ustanova u Federaciji BiH kojem je predsjednica Ljiljana Pranjković-Kovač, ravnateljica JU Dječji vrtić Vitez. Član Upravnog vijeća ispred Županije Zapadnohercegovačke je Ana Bubalo, ravnateljica Dječjeg vrtića Ljubuški.
 
Udruženje  postoji već 10 godina, a okuplja 700 članova iz svih županija F BiH, a na ovom skupu sudjelovalo njih oko 200, od toga pet iz Dječjeg vrtića Ljubuški.
 
Ovogodišnji stručni skup je jubilarno deseto druženje gdje su istaknuti stručnjaci iz oblasti predškolskog obrazovanja održavali predavanja i radionice. Zaposlenici predškolskih ustanova na kupreškoj visoravni, u centru Adria Ski između ostalog poslušali su i predavanju dr.sc. Ranka Rajovića s Pedagoškog fakulteta Koper u Sloveniji  na temu "Neuro naučne osnove kognitivnog razvoja djeteta". 
 
Ovakva druženja su i prilika da se kroz razmjenu iskustava i dobre prakse dodatno i stručno usavršavaju djelatnici predškolskih ustanova koji svakodnevno rade s djecom.
 
index Instagram400x230 youtube