Milas i Alilović o manifestaciji „Kušaj ljubuška vina“ |audio|

Počeo je treći festival „Kušaj ljubuška vina“.

Današnji dan je u znaku stručnih radionica i predavanja, predavači su prof. dr. Marko Ivanković, Milica Sekulić te Patricija Sandalj Rumac, a teme su; uloga Federalnog agro-mediteranskog zavoda Mostara u području vinarstva i vinogradarstva, organska gnojidba vinograda i maslinika, te tehnologija proizvodnje vina.

Kruna današnjeg dana će biti degustacija koju će voditi Mario Meštrović, jedan od najuglednijih hrvatskih sommeliera koji je ujedno i sudac na renomiranom i najpoznatijem vinskom natjecanju – Decanteru u Londonu.

Sutrašnji dan je zamišljen kao veliko druženje na otvorenom uz glazbu i kušanje vina u restoranu Amfora.

Program sutra počinje u 20.30 sati, a očekuje se oko tisuću i pol gostiju.

„Prezentiramo ljubušku vinsku scenu, svoja vina će predstaviti osam ljubuških vinarija na odvojenim štandovima. Svatko će moći na ulasku kupiti čašu i ići od vinarije do vinarije uz bonove i kušati određena vina koja želi. Imamo dobru glazbenu podlogu, bend „Good time“, sastavljen od ljubuške i imotske glazbene scene, njih šestero, tako da će to biti dobar i bogat volumen zvuka. Sve se odvija u jednom lijepom ambijentu. Amfora je na prozračnom prostoru, uvijek pomalo pirka lagani vjetar s Veleža i taman će gostima biti dobro da ih uz popijeno vino malo hladi vjetar…“, rekao je Robert Alilović, koji je uključen u organizaciju čitave manifestacije.

Zdenko Milas, predsjednik Udruge vinogradara i vinara Ljubuški pozvao je Ljubušake, ali i goste iz okolnih krajeva da dođu sutra u Amforu.

„Ovo će nam biti treća manifestacija, ovaj put u sklopu restorana Amfora u Ljubuškom nakon što su prethodne dvije vrlo uspješno organizirane u sklopu hotela Bigeste. Kako se interes jako povećavao, trebali smo novi komforniji prostor i zato smo se odlučili na premještaj i na novu lokaciju i nadam se da će svima to biti vrlo ugodno, lijepo i nezaboravno“, poručio je Milas.

Alilović dodaje kako su ove godine sve digli za ljestvicu više.

Sa željom da ove godine manifestacija bude puno bolja, povećali smo prostor, u svim segmentima smo organizaciju digli za klasu više“.

Upravo stoga mnogi su željno već tjednima iščekivali ovaj događaj.

Kako Milas objašnjava; „ovo je jedan događaj koji postaje nezaobilazan“.

„Ljudi zaokruže taj datum jer žele doći i kušati najbolja vina koja imamo i koja na svjetskim renomiranim natjecanjima dobivaju značajne nagrade. Prije dvije godine u Ljubuški je stiglo 16 odličja s Decantera, ove godine još pet, a bit će ih i još više kada se odlučimo slati slijedeće naše uzorke. Ohrabreni kvalitetom koja se na međunarodnoj razini nagrađuje pozivamo ljude da dođu i kušaju naša vina jer se Ljubuški velikim koracima vraća na veliku vinsku scenu. Imamo što pokazati, a naši posjetitelji u čemu uživati“, rekao je Milas.

Poslušajte razgovor sa Zdenkom Milasom i Robertom Alilovićem

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 11 Kolovoz 2022 13:17
 
index Instagram400x230 youtube