Amerikanac ljubuškog podrijetla ulaže u svoj kraj |video]

Stanovništva u srednjovjekovnom Hardomilju kod Ljubuškog godinama je sve manje, međutim Ljubušaci potekli iz ovog kraja kažu da je dom samo jedan, vraćajući se kada god imaju priliku.

Ljeto je vrijeme okupljanja i obnove, a tih dana tamo je i najpoznatiji Ljubušak u svijetu, Stipe Steve Bubalo, ugledni biznismen iz Amerike koji obnavlja selo iz kojeg je potekao.

"Ovo je moje selo, to su moji ljudi. Ja ih poštujem. Želim pomoći društvu. A to društvo neka čuva što smo moja familija i ja mogli priuštiti. Ovo je donacija. Ovo je dar", priča nam Bubalo.

Otvaranje Zavičajnog doma čiju je obnovu financirao, Bubalo je iskoristio da još jednom zakorači u zidine kuće u kojoj se rodio prije devet desetljeća, te da posjeti vječno počivalište roditelja.

O zanimljivom i kompliciranom životu Stevea Bubala trenutno se snima film "Američki san", a neki od kadrova nastali su i na Hardomilju. O njegovom plemenitom djelu govorili su i sunarodnjaci.

"Često se volimo pohvaliti kako Ljubuški ima prekrasnu kulturnu baštinu i prirodne ljepote. Ljubušaci imaju i veliko srce. Ovo je najbolji primjer toga, kada čovjek koji je potekao iz ovih krajeva ne zaboravlja mjesta iz kojih je došao, pomažući ljudima koji su tu", navodi Ana Bubalo.

Osim što pomaže rodni kraj, Bubalo između ostalog, redovno daje priloge humanitarnim organizacijama, crkvi, a pomaže i nadarenim studentima.

"Lijepo je kada se ti ljudi sjete onih koji su u potrebi, a ne mogu ostvariti što bi trebali. Naravno, s velikim osjećajem zahvalnosti pristupamo imenu našeg Stevea Bubala", smatra fra Nikola Jurišić.

Ne postoji čovjek iz ovog kraja koji nije zahvalan Steveu Bubalu. Ovaj dobročinitelj osim Zavičajnog doma financirao je i obnovu crkve, te put kroz staro Hardomilje, piše BHRT.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 03 Kolovoz 2022 09:06
 
index Instagram400x230 youtube