Odvjetnik Ivan Herceg izabran za novog predsjednika Udruge „Vojvoda don Ivan Musić“ iz Ljubuškog

Dan prije 19. lipnja, datuma na koji je u blizini Gabele 1875.,

pod vodstvom svećenika Ivana Musića izbio Hercegovački ustanak, Udruga „Vojvoda don Ivan Musić“ iz Ljubuškog održala je svoju 17. redovnu Skupštinu, ali i petu po redu izbornu Skupštinu na kojoj je za novog predsjednika izabran odvjetnik Ivan Herceg.

Na Skupštini, koja je održana danas u hotelu Bigeste, bilo je govora o aktivnostima u proteklom razdoblju, o budućim planovima, a izneseni su i usvojeni izvještaji o radu i financijski izvještaj, te su izabrani članovi tijela udruge, predsjednik Skupštine, predsjednik Udruge, članovi Upravni i Nadzorni odbora te tajnik.

Na dnevnom redu bilo je ukupno 11 točaka, a nakon utvrđivanja kvoruma, usvajanja dnevnog reda i izbora radnog predsjedništva, članovi udruge su odali počast minutom šutnje nedavno preminulom članu Upravnog odbora Ivici Vučiću, koji se, kako je rečeno, neumorno zalagao za udrugu i pomagao je u brojnim aktivnostima.

Dosadašnji predsjednik Ivan Bebek je tijekom iznošenja izvještaja o radu Udruge za razdoblje od 3. srpnja i prošle sjednice, do današnjeg datuma, istaknuo kako radom mogu biti i više nego zadovoljni.

„U proteklih godinu dana imali smo dvije promocije, jedne dopunjene i promociju jedne u ovom razdoblju tiskane knjige. Obje knjige vezane su za Hercegovački ustanak. Prošle godine najavili smo tiskanje drugog dopunjenog izdanja knjige „Hercegovački ustanak 1875–1878 godine: Akteri, istine i zablude“ čiji je autor naš tajnik Dušan Musa i ono je održano. Održane su i dvije promocije. Prva u Čapljini 5. kolovoza, a druga u Ravnom 20. kolovoza. Obje prezentacije su bile uspješne u smislu prezentacije Hercegovačkog ustanka i njegovih aktera“, sumirao je Bebek rezultate u prošloj godini, te je dodao kako veseli to što su ostvarili suradnju s izdavačkom kućom Synopsys.

“Suradnja s Synopsysom je bila interes, kako bi za naša izdanja odškrinuli vrata Hrvatske”, rekao je. 

Tajnik Dušan Musa mu se zahvalio na dugogodišnjem uspješnom vođenju udruge.

 
index Instagram400x230 youtube