U Ljubuškom obilježen Dan svjesnosti o autizmu

JU Centar za osobe s teškoćama u razvoju grada Ljubuškog u suradnji sa Domom zdravlja i Udruženjem roditelja djece sa poteškoćama u razvoju Duga obilježili su” Svjetski dan svjesnosti o autizmu” tematskim predavanjem održanim u Kulturnom centru u Ljubuškom.

Okupivši na jednom mjestu stručnjake s kojima centar svakodnevno surađuje, pokazali su kako se s punim povjerenjem možemo pouzdati u stručne „domaće“ snage.

Predavanje je sadržajno obuhvatilo četiri cjeline; pojam i definiciju autizma, psihološke aspekte autizma, komunikaciju, jezik i govor te školovanje djece iz autističnog spektra.

Svoja znanja okupljenima su prenijele psiholog Katica Zelić, pedijatar dr. Mediha Jakić, logoped Antonela Ćorić, defektolog Zora Skoko, dok je programom moderirala defektologinja Ivona Rašić. 

Prisutne je pozdravila Marija Kikaš, ravnateljica JU Centar za osobe sa teškoćama u razvoju, naglasila je kako je riječ o prvom obilježavanju Dana svjesnosti o autizmu u Ljubuškom i najavila kako Centar planira organizirati slična predavanja kako bi time napravili iskorak i podigli razinu svijesti sugrađana i pribiližili im tako najranjiviju kategoriju stanovništva.

277556764_10160343217405101_2583280585197554832_n.jpg

Na kraju predavanja posjetitelji su imali priliku postavljati pitanja, susret je završen uz zajedničku fotografiju i simbolično puštanje plavih balona.

Poslušajte izjavu ravnateljice centra Marije Kikaš i cjelovitu snimku predavanja

 
index Instagram400x230 youtube