Donji dio Šipovače dobio javnu rasvjetu

Žitelji donjeg dijela Šipovače dobili su javnu rasvjetu.

U četvrtak večer u zaselku Velika Šipovača puštena je u rad novopostavljena led rasvjeta u dužini od oko 1.600 metara.

Postavljanju nove rasvjete, prethodila je izmjena stupova i postavljanje odgovarajućeg kabla.

- Proteklih godina punu se uložilo u sanaciju i rekonstrukciju elektroenergetske distribucijske mreže na području sela. Prije par godina Šipovača i susjedna sela (Vojnići, Dole i Klobuk) su pokrenula inicijativu prema JP EPHZHB d.d. Mostar za sanaciju dalekovoda Šipovača - Vojnići koji je bio dotrajao što je rezultiralo čestim prekidima isporuke električne energije posebice u zimskim mjesecima. Prošle godine sanacijom dalekovoda te ove godine sanacijom ostatka niskonaponske mreže dobili smo kvalitetnu distribuciju električne energije u našem selu - kazao je za Šipovača Portal predsjednik Vijeća Mjesne zajednice Šipovača-Kašče Rade Bebek.

viber_slika_2022-03-03_19-53-29-014.jpg

Uz ranije postavljenu rasvjetu u drugim dijelovima sela, s više od 150 rasvjetnih tijela sada je osvijetljena velika većina naseljenih dijelova mjesta i cijela dionica glavne ceste, od Dubrave do Banjskog mosta.

- MZ Šipovača-Kašče postavila je javnu rasvjetu na rekonstruiranom dijelu niskonaponske mreže te smo tako omogućili da 90% sela ima rasvjetu. Ovim putem zahvaljujem našem gradonačelniku Vedranu Markotiću i Županiji Zapadnohercegovačkoj koji su nam pomogli u realizaciji istog. Također zahvaljujem i EP poslovnici Ljubuški i Ivanu Bubalu na razumijevanju i suradnji. Nadam se da ćemo u sljedećih nekoliko godina rekonstruirati i preostali dio sela te realizirati ostatak rasvjete - dodao je Bebek.

Mještani su izrazili zadovoljstvo urađenim te zahvalili svima koji su pomogli realizaciju ovog projekta.

Poslijednja izmjena danaPetak, 04 Ožujak 2022 14:21
 
index Instagram400x230 youtube