Slavlje u Ljubuškom: Baka Anica proslavila 90. rođendan

Baka Anica Šunjić iz Radišića u subotu je proslavila devedeset godina života.

Veselo je bilo u hotelu Bigeste gdje su se njena djeca, unučad i praunučad našla na velikoj proslavi.

Pjevalo se i radovalo, bili su tu i tamburaši, a baka Anica dočekala nas je s osmijehom.

Redali su se čestitari, rezala rođendanska torta, a baka Anica bila je neizmjerno sretna što su joj veliko slavlje priredili njezini najmiliji i najbliži članovi obitelji.

„Imala sam osmero dice i muža, ali nažalost, muž mi je umro i petero djece mi je umrlo. Sada imam samo tri kćeri žive. Imam, hvala Bogu, 18-tero unučadi i osmero praunučadi i to me drži na životu“, rekla nam je baka Anica koja je posebno ponosna na svoje potomstvo.

„Drži me ova moja unučad i praunučad, ponosna sam na njih, Bože ih daj svakome. Eto, ima ih, hvala Bogu svake struke, od doktora do profesora, ne znam kakve vrste nema. Hvala im što su mi ovo napravili, baš smo se pozabavili i ovo mi je produžilo život“, rekla nam je Anica usred proslave.

Baka je imala težak život kao i mnogi koji su doživjeli duboku starost s ovih prostora, proživjela je kao dijete Drugi svjetski rat, rodila je trojke 1968. što je tada bila posebna zanimljivost, većinu djece je pokopala, ali nikada nije izgubila snagu karakterističnu za hercegovačke žene s ovih prostora, piše Ivan Herceg / Radio Ljubuški

 
index Instagram400x230 youtube