Ljilja i Branka, sestre iz Ljubuškog amaterske slikarice: “Slikanje bismo preporučile svima!”

U programu Radija Ljubuški ugostili smo amaterske slikarice iz Ljubuškog sestre Ljilju Petković i Branku Matijašević.

Njih dvije su polaznice tečaja crtanja i slikanja u Knjižnici Ljubuški u kojoj je trenutno u sklopu obilježavanja dana Grada otvorena skupna izložba slika sudionika “Eko likovne kolonije” na kojoj su sudjelovale naše gošće.

U razgovoru s njima otkrile su nam kako uskoro planiraju organizirati zajedničku izložbu slika, te kako ih slikanje veseli i opušta.

No to nisu jedini talenti naših gošća, uz slikanje obje vole i pjevati, a Ljilja sa suprugom Antom godinama nastupa kao glazbeni duo.

„ Pjesma nas povezuje i bodri u svim pa i onim najtežim životnim situacijama, treba znati živjeti i nositi se hrabro sa životom, uživati u jednostavnim, svakodnevnim, naizgled običnim stvarima“ ističe Ljlilja.

„Dolazimo iz velike obitelji, odgojene smo u katoličkom duhu, vjera nam puno znači, ona nas vodi da svakog dana pronalazimo ljepotu oko nas, bilo da je riječ o prirodi čiju ljepotu prenosimo na slikarska platna ili susretu sa obitelji i dragim ljudima,“ rekla nam je Branka.

„Ne živi čovjek samo o kruhu nego o svakoj riječi koja dolazi iz usta Božjih – poruka je koju nam je prenio naš otac i koje se držimo”, kazale su.

Razgovor se dotaknuo i teme odgoja u obitelji, usporedili smo odgoj u kojem su same odrastale sa današnjim odgojem i životom.

„Čovjek danas nema vremena sjesti sam sa sobom i vidjeti što je unutra, prioritete je danas teško posložiti. Čovjek danas treba odlučiti što mu je važnije, sjesti sa svojom djecom i obitelji ili provesti to vrijeme recimo u čišćenju kuće. Mi smo danas bake i došle smo do toga da znamo da je najvažnije družiti se sa svojom djecom, upoznati ih, provesti vrijeme s njima.“

„Iskustvo tečaja crtanja i slikanja i samo sudjelovanje na likovnoj koloniji nas je obogatilo i uljepšalo nam život, želimo to isto preporučiti svima, uskoro kreće novi ciklus tečaja crtanja i slikanja u Knjižnici. Preporučujemo svima, osobito ženama u mirovini da se prijave„ poručuju naše gošće.

Izložbu slika nastalih na Eko likovnoj koloniji možete pogledati u Knjižnici Ljubuški do kraja veljače, a ujedno se možete i prijaviti na novi ciklus tečaja.

U audio zapisu poslušajte cijeli razgovor s našim gošćama.

 
index Instagram400x230 youtube