Proradio magnet u mostarskoj bolnici

Nakon tromjesečnog kvara, u ponedjeljak 6. prosinca, otpočeo je s radom MR uređaj 3T na Kliničkom zavodu za radiologiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Iz ove zdravstvene ustanove, tim povodom, žele obavijestiti pacijente i javnost o nekoliko bitnih naputaka:

– ”Svi pacijenti koji su naručeni od datuma početka rada MR uređaja biti će primljeni na zakazane termine (svi pacijenti naručeni 7. prosinca mogu doći na pretragu po zakazanom terminu te tako redom);

– Svi pacijenti koji su propustili termine zbog kvara MR uređaja(od 30.8. do danas), a ostavili su svoj kontakt uz uputnicu na recepciji Kliničkog zavoda za radiologiju biti će u dogledno vrijeme informirani o novom terminu za termin i realizaciju pretrage;

– Svi pacijenti koji nisu ostavili kontakt podatke te ih nismo u mogućnosti kontaktirati, mogu se doći informirati na recepciji radiologije radnim danom od 13 do 17 sati (ponijeti uputnicu i nalaz specijaliste koji je preporučio pretragu – obvezno)”, navode u svom priopćenju.

Svjesni svojih ograničenih kapaciteta, kako u opremi, tako u broju liječnika specijalista radiologije, navode kako moraju voditi ozbiljnu analizu i brigu o prioritetnim pacijentima koje naručuju.

”Prioritetni pacijenti u dobivanju najranijeg mogućeg izvanrednog termina će biti svi onkološki pacijenti koji rade prvi ili kontrolni nalaz, djeca kao i pacijenti za koje se u trijaži uputnica i nalaza utvrdi kako je njihovo zdravstveno stanje prioritetno (zahtjeva žurniju dijagnostičku obradu). Svi ostali pacijenti biti će raspoređeni u skladu s realnim mogućnostima Kliničkog zavoda za radiologiju koji će raditi u obje smjene, uključujući i rad subotom”, stoji u priopćenju iz SKB Mostar.

Ovim putem molimo sve pacijente kao i kolege liječnike, koji ih upućuju, da zadrže dozu strpljenja i razumijevanja jer svi uposlenici Kliničkog zavoda za radiologiju zaista ulažu maksimalne napore da sustav dijagnostičke obrade, koji pružamo velikom broju pacijenata sa šireg područja Hercegovine, funkcionira u najboljem mogućem redu. Pored navedenog, pozivaju sve pacijente, ukoliko iz nekog razloga neće doći na zakazani termin snimanja, da isti otkažu pozivom na broj recepcije Zavoda na tel.: 036 341- 963.

”Podsjećamo kako je sasvim vidljiva i očekivana preopterećenost radioloških centara u cijelom svijetu te Klinički zavod za radiologiju SKB Mostar zasigurno nije izuzetak. Shodno tomu, rukovodstvo SKB Mostar ulaže velike napore kako bi u bliskoj budućnosti nabavili dodatne radiodijagnostičke aparate, a također i povećali broj liječnika specijalista radiologije koji obavljaju ovaj zahtjevan posao. Još jedanput, iskreno se zahvaljujemo svim pacijentima i njihovim obiteljima za ogromno strpljenje i razumijevanje tijekom proteklih mjeseci”, naveli su iz mostarske bolnice.

 
index Instagram400x230 youtube