Jakov Begić ponovno izabran za predsjednika Karnevalskog društva Prolog

Sinoć je u prostorijama „Karnevalskog društva Prolog“ održana sedma izborna skupština od osnutka društva.

Na prvoj izbornoj skupštini sada već davne 1998.godine za predsjednika društva je izabran Radoslav Dodig, koji je na to mjesto biran još dva puta, 2002. i 2006.godine. Zatim je na izvanrednoj izbornoj skupštini 2009.godine predsjednik društva postao Ivan Herceg – Zec, a potom je 2013.godine na mjesto predsjednika izabran Jakov Begić.

Prije četiri godine, Begić je ponovno izabran za predsjednika društva, a sinoć je povjerenjem članova društva dobio i treći mandat, no ujedno i najavio da će to biti njegov posljednji mandat u „Karnevalskom društvu Prolog.“

Društvo kao i prije četiri godine, i dalje broji 31 člana, ali je sastav društva prilično izmijenjen i pomlađen. Bivši meštar od karnevala Ivan Šalinović ponovno je izabran za dopredsjednika, a nova tajnica društva je Matea Nosić. Evo i svih članova „Karnevalskog društva Prolog“ za iduće četiri godine, do studenog 2025.:
 
Upravni odbor: Jakov Begić, Ivan Šalinović, Matea Nosić, Tomislav Dodig, Jozo Herceg
 
Nadzorni odbor: Emanuela Zelić, Danijel Herceg, Adrian Herceg, Vice Hrstić, Antea Herceg
 
Sud časti: Neven Dodig, Neven Vukojević, Mladen Bokšić
 
Članovi skupštine: Marija Herceg, Ana Herceg, Srećko Herceg, Ante Herceg – Brko, Mate Herceg, Ante Herceg – Bimbo, Mila Bokšić, Ante Dodig, Mirko Kolak, Momčilo Herceg, Dragan Herceg, Goran Dodig, Franjo Herceg, Rafael Tolj, Dragica Herceg, Romeo Herceg, Dario Herceg – Šilo i Benedikt Herceg.
 
„Karneval mi nije dosadio, niti će mi ikada dosaditi. Jednostavno smatram kako je sada pravi trenutak za budućnost Ljubuškog Karnevala, da se jedna fantastična mlada ekipa koja je kroz protekle četiri godine stasala, pripremi za preuzimanje društva. Oni sami još ne vjeruju dovoljno u sebe, ali ja vjerujem i želim staviti na njih odgovornost organizacije. Kroz iduće četiri godine će sigurno steći još jako puno znanja i iskustva. Mi sada krećemo ponovno sa punim tempom. Već u idućem tjednu imat ćemo Radnu Akciju, kojom ćemo dodatno urediti naše prostorije i dvorište, a potom krećemo i s organizacijom slijedećeg karnevala, koji će se ponovno održati u veljači“ – poručio je Begić.
 
Skupština je prošla u veselom tonu, kakav inače vlada na većini sastanaka „Karnevalskog društva Prolog.“ 
Poslijednja izmjena danaSubota, 27 Studeni 2021 09:51
 
index Instagram400x230 youtube