Nevjerojatno: Izgubljena maca Fibi iz Hrvatske pronađena na Orahovlju, 120 km daleko od doma, tjednima je tražili u Grabu

Nevjerojatnu priču o pronalasku nestale mace, koja je nakon gotovo dva mjeseca od nestanka pronađena na Orahovlju, 120 km daleko od svog doma, a za kojom je dva tjedna trajala potraga i u Grabu, ispričala je njezina udomiteljica.

Maca Fibi ima tri brata. Njihova mama istog imena nažalost je ubijena iz zračne puške 10 dana nakon što se omacila u sobi sugovornice portala Djole.dog Jelene Lovrić. Fibi i brat Rio žive s njima.

Prvog rujna ove godine, pušteni su ujutro vanka, u dvorište kuće koja se nalazi u Kaštel Gomilici u blizini Splita. Međutim Rio se vratio, a Fibi nije bilo nigdje čitav dan. Pretražili su susjedstvo,
odmah napravili oglase na stranicama za dobrobit životinja, obavijestili azile i veterinarske stanice, novinske portale. Znali su da nešto nije u redu jer nikad se ne razdvajaju i ne idu daleko. Nije bila u garažama kod susjeda, prostorima, po grmlju, vrtovima, nigdje. Odmah su preispitivali što se moglo dogoditi.

Oko 10. rujna vidjela je anonimnu objavu u jednoj grupi, sasvim slučajno. Jelena se priključila svim grupama koje je našla i do kojih je uspjela doći, međutim baš u toj grupi nije bila do tada. Maca je objavljena skoro dva tjedna prije dana kad je ona pronašla objavu. Kad su stupili u kontakt s djevojkom koja je objavila macu, rekla im je da je ona jako mjaukala, da su ostale mace na hranilištu na toj lokaciji bile zločeste prema njoj i da je uzela u svoj stan kad je padala kiša jer joj je bilo žao koliko je ta maca na ulici mjaukala i tugovala.

„Nije je mogla zadržati jer i sama ima kućne ljubimce pa je odvela kod rodbine u Grab pored Ljubuškog. Kada smo stupili u kontakt s tim ljudima u Grabu kod kojih je odvedena i trebali isti dan otići po nju rečeno nam je da je maca baš taj dan nestala (a bila je kod njih ukupno četiri dana)“, piše Jelena.

Od tog trenutka su tri puta išli u Grab i tražili je.

Nakon dva tjedna konstantne potrage, jedno jutro, dobila je poziv od jedne dobre žene koja živi blizu granice BiH i Hrvatske (Orahovlje), nedaleko od Graba da je vidjela tu macu i da im je mjaukala pred kućom, ali joj se nije uspila približiti. Nakon ponovnog razgovora, i objašnjenja čitave situacije, žena je uspjela da zatvori Fibi, nakon čega su oni došli po nju.

fibi_nestala_nadjena2.jpg

Maca je i dalje pod traumom, samo spava i jede, ali je smirena. U snu mjauče i trese se, jer tko zna što je preživjela.

"Ono najbitnije je da smo ponovo svi skupa u svom domu. Bilo nam je jako teško bez nje, ja sam baš bila loše, jako ih volim. Bila sam uporna, iako mi je bilo teško, nismo odustajali, nisam sebi dala opciju da je ne nađem. Išla bih i na kraj svijeta za nju samo da je ponovno s nama u svom domu“, završava svoju priču Jelena.

 
index Instagram400x230 youtube