Supružnici Ivica i Franjo Šimić proslavili zlatni jubilej

Bračni par Ivica i Franjo Šimić iz Ljubuškog u nedjelju su proslavili zlatni jubilej – 50. obljetnicu braka.

Budući da su prije točno 50 godina izrekli sudbonosno „da“ , ovu, za njih veliku obljetnicu, odlučili su proslaviti u krugu svoje obitelji, a tome je prethodila obnova zavjeta u crkvi sv. Ante na Humcu. Misno slavlje predvodio je mladomisnik fra Marko Bandić, a pjesmom ga je uzveličao Mješoviti župni zbor „Sv. Ante“ s Humca, čiji je i Franjo član.

-Bio je to za nas poseban dan. Prisjetili smo se davnog 1. siječnja 1971. godine kada smo se vjenčali, a taj čin obavio je pok. fra Leonard Oreč. U kršćanskom braku dobili smo troje djece, sina i dvije kćeri, koji su nam podarili petero unučadi. Možemo samo zahvaliti Bogu na svim lijepim trenucima i nadamo se da će ih biti još, kazali su za Dnevni list supružnici Šimić.

Naime, Šimići su dio svog života i radnog vijeka proveli u Njemačkoj, a u rodni kraj vratili su se 2014. godine. Za skladan brak, naglasili su, bitna je međusobna podrška i razumijevanje.

-U svakodnevnom  životu, pa i u braku, nesuglasice treba rješavati razgovorom. Upravo su razgovor, odnosno dobra komunikacija i razumijevanje, ključni za uspješan i stabilan brak, istaknuli su Šimići.

 
index Instagram400x230 youtube