Ljubuška novinarka Antonela Marinović Musa o životu s blizancima: Uloga majke je daleko važnija od svih ostalih

Ljubuška novinarka Antonela Marinović Musa i njen muž Skender u veljači su postali roditelji blizanaca. Dječaci Filip i Petar sada imaju pet mjeseci te su gotovo identični, uz minimalne razlike u karakteru. Za naš portal Musa je otkrila kako se osjećala kad je saznala da nosi blizance, o životu prije i poslije trudnoće, svakodnevnim obvezama…

Kako ste Vi i muž reagirali kada ste saznali da nosite blizance?

Bili smo neopisivo sretni, iako nas ta vijest i nije toliko iznenadila. Naime, moja majka ima brata blizanca, kao i ja, i, evo, sada smo i mi dobili blizance. Također, u užoj obitelji ima nekoliko parova blizanaca. Oni su, reklo bi se, jedna duša u dva tijela i neraskidivo povezani na jednoj posebnoj razini.

Blizanačke trudnoće sa sobom nose dosta rizika. Je li porod bio težak?

Trudnoća je prošla bez ikakvih problema i komplikacija, uz redovite kontrole i savjete doktorice koja je vodila trudnoću. Dječaci su stigli na svijet carskim rezom uz pozamašnu kilažu, što i nije čest slučaj, budući da se blizanci pretežno rađaju, nazovimo to tako – sitniji.

Koliko je teško biti majka?

Svako roditeljstvo je zahtjevno, neovisno o tome  koliko imate djece. Možda je razlika u tome što kod odgoja blizanaca treba malo više strpljenja i podrške obitelji, a pogotovo kada su blizanci prva djeca, kao kod nas. Biti  majka je predivan osjećaj! Ta uloga je daleko važnija od svih ostalih.

Jesu li česte situacije u kojima obje bebe plaču, a Vi razmišljate kako im udovoljiti?

Prvi dani su bili pomalo stresni, no vrlo brzo smo se uhvatili u koštac sa svim „slatkim problemima“. Ima dosta situacija kada razmišljam o tome hoću li u određenim trenucima uspjeti  udovoljiti dječacima i pružiti im sve ono što zahtijevaju, no uz Božju pomoć sve se nekako posloži. Dakako, kad su u mogućnosti pomažu nam i članovi naše obitelji pa mogu reći kako je dobra organizacija ključ svega.

Posvećeni ste novinarskom radu. Uspijevate li odgovoriti poslovnim obvezama uz odgoj djece?

Imam maksimalnu podršku kolega, koji imaju dosta razumijevanja u danima kada ne mogu odgovoriti novinarskim zadacima. Svakako, poneki članak nastane dok djeca spavaju. Tada sam u „petoj brzini“.

 
index Instagram400x230 youtube