Ljubušanka položila prve redovničke zavjete

Nedjelja Božjega milosrđa ove godine u župi Sasina svečano je proslavljena;

Dvije novakinje zajednice Misionarki Božjega Milosrđa, s. M. Ivana Pejčin i s. M. Magdalena Pušić, položile su svoje prve redovničke zavjete na tri godine i odlučile se na poziv služenja Bogu. Geslo koje su odabrale Isuse, uzdam se u Tebe!, koje svakodnevno više puta izgovaraju bila je danas njihova snaga i duhovna okrjepa, javlja tabb.

Na početku svetog misnog slavlja, sve nazočne pozdravio je preč. Adolf Višaticki, upravitelj župe Sasina. Svetu misu je predvodio biskup banjolučki mons. Franjo Komarica, koji je i poglavar redovničke zajednice koja se nalazi u Sasini. Svečanosti su prisustvovali generalni konzul RH u Banja Luci Zoran Piličić, načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegović te roditelji, rodbina, prijatelji i župljani sestara. Na koncelebriranoj misi sudjelovali su, osim upravitelja župe, tajnik vlč. Predrag Ivandić biskupov tajnik, fra Dujo Ljevar domaći sin iz Sasine i fra Nikola Pejčin, kapelan u župi Kreševo, brat zavjetovanice s. Ivane Pejčin.

Za lijepo i prigodno pjevanje zaslužne su bile Sestre Majke Terezije ( Misionarke Ljubavi) iz Banja Luke, one su svojim pjevanjem uveličali Sveto misno slavlje, te svojom nazočnošću pokazale duhovnu povezanost sa sestrama Misionarkama Božjega Milosrđa.

Biskup Komarica je u prigodnoj homiliji istaknuo da smo svi povezani Kristovom ljubavlju koju je iskazao na križu i svojim uskrsnućem iz ovozemaljskog života u vječni. Isto tako, kazao je, svi smo pozvani svijetu svjedočiti i naviještati evanđelje i radosnu vijest, a posebno Bogu posvećene osobe. Istaknuo je da smo svi braća i sestre koji moramo ustrajno koračati putem Krista, koji je sebe darovao za nas. Sestrama se obratio da slijede svoga zaručnika i vjerno opslužuju tri evanđeoska savjeta - čistoću, siromaštvo i poslušnost. Da ljudima navještaju Krista svojim riječima, djelima i ponašanjem jer su primjer svoga Zaručnika. Na kraju se zahvalio svima koji su sudjelovali na putu ustrajnosti s našim sestrama, te im zaželio Božji blagoslov i sreću.

Nakon homilije uslijedio je obred polaganja prvih zavjeta na tri godine. Sestre su prvo izrekle obrazac zavjeta pred poglavaricom s. M. Miroslavom Ljevar i predale u ruke Oca biskupa, nakon toga biskup Komarica im je predao koprene i plašteve. Biskup je čestitao i poželio sreću i ustrajnost sestrama na njihovom putu. Istaknuo je kako to nije nimalo lagan put i prepun je trnja, a na kraju svega čeka nas vječna nagrada.

Župnik je na kraju Misnog slavlja čestitao sestrama i poželio im sreću u njihovom redovničkom pozivu i istaknuo kako je nasljedovanje Krista jedini put spasenja i vječne sreće. Zahvalio je svim nazočnima a posebno roditeljima koji su im dali zemaljski život, a one su ga predale Bogu.

Sestra M. Ivana Pejčin rođena je 19. svibnja 1997. u Livnu, od oca Vinka i majke Luce rođ. Čakarić. Dolazi iz Župe Uznesenja BDM Jajce.

Sestra M. Magdalena Pušić rođena je 31. svibnja 1999. u Ljubuškom od oca Željka i majke Stojanke rođ. Lovrić. Dolazi iz Župe Marije Majke Crkve - Katedrala Mostar.

Misionarke Božjega Milosrđa, su nova redovnička zajednica nastala poticajima Duha Svetoga u godini 'Božjega Milosrđa'. U zajednici se nalaze trenutno četiri sestre koje predvodi poglavarica s. M. Miroslava Ljevar rodom iz Sasine, te zajednica ima i jednu novakinju s. Anđu Lebo rodom iz Posušja. Zajednica na poseban način štuje svoje zaštitnike sv. Josipa, sv. Faustinu Kowalsku, čije relikvije se nalaze u njihovoj crkvi, sv. Ivana Pavla II., sv. Majku Tereziju i Blaženu Djevicu Mariju pod čijom je zaštitom i župa Sasina. Svojom molitvom, radom i dobrim djelima žele svijetu prenositi Božje milosrđe za kojim čezne cijeli svijet. Neka ih u tome prati Duh Sveti i podržava njihov rad u Božjem vinogradu.

 
index Instagram400x230 youtube