Udruga mladih Agape iz Ljubuškog se pridružila akciji „Posadi svoj hlad“

Udruga mladih Agape iz Ljubuškog se pridružila akciji „Posadi svoj hlad“, te organiziraju javnu podjelu sadnica. Podjela će se odvijati u Ljubuškom, 09. travnja 2021. godine na trgu dr. Franje Tuđmana s početkom u 12.00 sati.

“U akciji se dijele sadnice bijelog jasena. Broj sadnica je ograničen, tako da jedna sadnica ide na jednu osobu. Zajedno sa sadnicama dobit ćete i upute o sadnji. Svaka sadnica sadrži logo sponzora iste na jednoj strani vezice, dok je druga strana vezice ostavljena za Vaše ime i datum sadnje. Ukoliko želite pratiti upute za daljnji razvoj sadnice, imate QR kod pomoću kojeg se možete jednostavno registrirati i dobiti sve upute.

Mi ne sadimo drveće u šumama, nego u gradu jer tu i živimo. Želimo potaknuti sadnju drveća u gradskim naseljima, budući da smo svjesni činjenice da upravo stablo bude najčešća žrtva prilikom izgradnje pojedinih objekata.

Cilj ove akcije je borba protiv klimatskih promjena kao i osiguravanje zelenih respiratora u našem okruženju. Jako je važno da živimo okruženi prirodom i stablima, te na taj način osiguramo sebi i svojoj obitelji čisti zrak. Zato, posadi svoj hlad.

Ovaj projekt je usklađen sa europskim Zelenim planom (European New Deal) u kojem je čisti zrak u gradskim sredinama jedan od stupova cirkularne ekonomije i podržan je od brojnih institucija” napisali su iz Udruge na svom FB profilu.

 
index Instagram400x230 youtube