Obilježen Dan branitelja Grada Ljubuškog

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća ispred spomen-obilježja na trgu dr.Franje Tuđmana, iza zgrade Gradske uprave, i službeno je završeno ovogodišnje obilježavanje Dana branitelja grada Ljubuškog.

Zbog epidemiološke situacije ove godine nije bilo mimohoda ni drugih popratnih manifestacija, a obilježavanje je počelo svetom Misom za poginule branitelje u crkvi svete Kate u Ljubuškom koju je slavio fra Dario Dodig, humački gvardijan.

U prigodnoj propovijedi fra Dario je naglasio riječ i značenje branitelj. Borili su se za slobodu i Krst časni s krunicom oko vrata, zajedno jedan uz drugoga i krasilo ih je zajedništvo, kazao je propovjednik i naglasio da li se mi danas trudimo opravdati njihovu žrtvu. I mi danas se moramo boriti za prava hrvatskog naroda koji je najmalobrojniji i potrebno nam je zajedništvo kojeg, na žalost, u mnogim slučajevima i situacijama nema, naglasio je fra Dario.

Misno slavlje liturgijskim pjevanjem uveličao je Zbor crkve svete Kate iz Ljubuškog.

Poslije svete Mise puk se uputio na trg dr. Franje Tuđmana gdje su nakon intoniranja himne „Lijepa naša“ vijenac položili i svijeće zapalili predstavnici braniteljskih udruga, obitelji poginulih branitelja, predstavnici gradske i županijske vlasti, a prigodnu molitvu izmolio je fra Dario Dodig, humački gvardijan.

Obilježen Dan branitelja Grada Ljubuškog

Objavljuje Radiio LjubuskiSubota, 13. veljače 2021.
Poslijednja izmjena danaSubota, 13 Veljača 2021 21:27
 
index Instagram400x230 youtube