OŠ IBM - Gračine i ŠR Izviđač u projektu „Zajedno smo za 5“ [foto]

Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić (Gračine) uključena je u Program socijalizacija s pravom - PSP u okviru organizacije PH International BiH.

PSP je osmišljen kao koncept rada s učenicima u cilju prevencije neprihvatljivog ponašanja maloljetnika, a podrazumijeva zajednički rad škole i drugih institucija te lokalne zajednice kroz različite oblike zajedničkih aktivnosti.

"Budući da stalno govorimo kako bi mladi trebali ovo ili ono, možda da im vlastitim primjerom to i pokažemo! Zato smo, zahvaljujući grantu PH Internationala, pokrenuli mini - projekt „Zajedno smo za 5“", priopćili su iz OŠ IBM.

"Osnovni cilj projekta je životno učenje kroz različite aktivnosti gdje će mladi, a i mi zajedno s njima, praktično primjenjivati svoja znanja, vještine i sposobnosti i kroz to razvijati samostalnost i odgovornost. Kako bi u tome uspjeli, trebamo svi učiti i biti spremni na suradnju i imati povjerenja u sebe i osobni integritet. Na naš poziv u projekt se uz brojne druge volontere, zahvaljujući podršci trenera Zvonka Hercega i Daria Mikulića, uključio i RK Izviđač. Ideja vodilja nam je osvijestiti mlade ljude o tome da mogu i trebaju biti pokretačka snaga u svojim lokalnim zajednicama, jer samo svojim društvenim uključivanjem mogu mijenjati svijet oko sebe uz promociju pozitivnih modela ponašanja i jačanja svoje osobnosti", navode iz OŠ IBM i nastavljaju:

"Koliko smo svi „zajedno za 5“ - ovaj put s RK Izviđač, najbolje govore iscrtana igrališta u školskom dvorištu rukom naših trenera i njihovih polaznika rukometa. Hvala RK Izviđač, Zvonku, Dariu i mladim rukometašima koji su nam odlični partneri u tome! Naprijed Izviđač!", istakli su iz OŠ IMB Ljubuški.

 
index Instagram400x230 youtube