Humanitarna akcija za obitelj Boras privodi se kraju

Obitelj Boras iz Gornje Vitine, mjesta pored Ljubuškog, ima devetero djece, od kojih je sedam školaraca.

Najstarije će sad u treći razred srednje škole, a najmlađe ima tri godine. Otac ima 51 godinu, a majka 36 godina, a u braku su od 2002. godine.

Mame iz Ljubuškog pokrenule malu akciju za prikupljanje pomoći ovoj obitelji.

“Donacije su samo pristizale, nije se uključio samo naš grad Ljubuški, nego i svi gradovi naše županije. Također su se priključili članovi naše grupe Mame iz Ljubuškog iz Čapljine, ali i iz inozemstva” izjavila je mama Antonija za Vrisak info.

Podsjetimo, upravo je otac bio zaposlen deset godina kao vozač autobusa u Ljubuškom, ali otkako se pojavila korona, točnije od 12. ožujka, ne radi. Za ovih proteklih pet i pol mjeseci dobio je dva puta po 420 KM. Supruga ne radi, brine se o kući i djeci.

Stoga su Mame iz Ljubuškog pokrenule malu akciju za prikupljanje pomoći ovoj obitelji.

“Drage mame, bila sam kod obitelji Boras, jedna predivna obitelj. Treba im sve od hrane, sanitarije, robe, obuće, pelena. Budimo i ovaj put složne i pomozimo” riječi su mame Anite napisane u FB grupi “Mame iz Ljubuškog” koja je posjetila obitelj Boras i napravila spisak stvari koje su im potrebne.

Navedene stvari su prikupljene u rekordnom roku, donacije su pristizale sa svih strana i ubrzo je bilo skoro sve osigurano, te je organiziran prevoz stvari do njihove obiteljske kuće u Gornjoj Vitini.

Također, u jednom ljubuškom lokalu se nalazila i kasica za prikupljanje novčanih sredstava za pomoć ovoj obitelji, gdje je skupljeno 935,90 KM od kojih su mame kupile 2 ormara i trpezarijske stolice, dok će ostatak novca biti uplaćen na obiteljski račun.

“Pozivamo sve ljude koji znaju nekoga tko je u potrebi, ili su sami u potrebi, da nam se bez srama jave. Mi same možda ne možemo uraditi čuda, ali kad se skupi ovoliki broj ljudi koji srcem idu u ovakve projekte, onda se čuda sama događaju. Svi smo mi ljudi, svima nam se može dogoditi da ostanemo bez svega što smo do sad imali, jer to je život. A u životu moramo imati neki vid oslonca. Pa evo, upravo mame iz Ljubuškog mogu biti vaš oslonac” zaključila je mama Antonija.

 
index Instagram400x230 youtube