Grad Ljubuški pomaže školama u provođenju epidemioloških mjera za odvijanje nastave

Predstavnici Grada Ljubuškog, na čelu s Vedranom Markotićem, vršiteljem dužnosti gradonačelnika Grada Ljubuškog i predsjednikom Gradskog vijeća Tihomirom Kvesićem,

u prostorijama Gradske uprave održali su sastanak s ravnateljima osnovnih škola na temu pripreme i načina odvijanja nastave u skladu s izdanim zapovijedima i preporukama zbog trenutačne epidemiološke situacije.

Ravnatelj Osnovne škole Marka Marulića Ljubuški Davorin Medić, ravnateljica Osnovne škole Tina Ujevića Vitina Kornelija Biško i ravnateljica Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić Humac Danijela Planinić te predsjednik Crvenog križa Ljubuški Viktor Grbavac su s predstavnicima Grada zaključili kako je neophodno učenicima, kao i nastavnom osoblju osigurati maksimalnu zaštitu zdravlja od eventualnog širenja koronavirusa.

Zavod za javno zdravstvo Zapadnohercegovačke županije izdao je smjernice za odvijanje nastave na području ŽZH za novu školsku godinu među kojima stoji da su djeca starosti od 10 i više godina dužna nositi respiratornu masku prilikom dolaska i odlaska s nastave, kao i nastavnici, koji su cijelo vrijeme nastave dužni nositi respiratorne maske ili vizire.

Stoga će Grad Ljubuški za sve osnovne škole, kako središnje tako i područne, osigurati sve potrebne higijenske uvjete za odvijanje nastave, opskrbiti ih potrebnim troslojnim maskama, dezinfekcijskim sredstvima, posudama za dezinfekciju obuće i drugim potrepštinama.

Također, Grad Ljubuški će osigurati provođenje dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije unutarnjih prostorija škola, kao i vanjskih školskih površina.

Osim toga, javni i privatni vrtići bit će opskrbljeni dezinfekcijskim sredstvima i maskama za djelatnike kako bi se zaštitili i najmlađi.

b.JPG

 

 

 

 

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 27 Kolovoz 2020 19:48
 
index Instagram400x230 youtube