Zvonjavom zvona 'usnula ljubuška mladost' pozvana na buđenje [foto&video]

Istaknuto Zvonjavom zvona 'usnula ljubuška mladost' pozvana na buđenje [foto&video]

Uličnim performansom – zvonjavom zvona na nekoliko lokacija u središtu Ljubuškog, obilježen je Međunarodni dan mladih.

Time je još jednom upućen poziv 'usnuloj ljubuškoj mladosti' na buđenje i angažman u lokalnoj zajednici. Događaj je organizirala Udruga mladih Agape u suradnji s Udrugom dramskih umjetnika Altteatar iz Sarajeva, koja za svoj cilj djelovanja navodi borbu protiv nezaposlenosti kroz uključivanje mladih u razne kulturne aktivnosti, kao i podizanje razine svijesti o važnosti kulture i umjetnosti u svakodnevnom životu.

- Projekt se sastoji od nekoliko etapa i traje 18 mjeseci. U ovoj etapi, obilježavamo Međunarodni dan mladih i to zvonjenjem pet minuta kao pozivom na buđenje mladih te iscrtavanjem stopa ispred kina kako bi iskazali svoju želju da ono bude što prije otvoreno – kazala je Nikolina Herceg iz Udruge mladih Agape.

Želju za otvaranjem kina moći će izraziti i svi drugi Ljubušaci.

- Te stope će ostati do prve kiše pa će svi koji dođu moći pisati markerima po stopi tako da će i oni ostaviti svoj otisak u ovom performansu – poručila je Herceg.

Svrha obilježavanja Međunarodnog dana mladih je usmjeriti pozornost na mlade koji se suočavaju s raznim problemima, a kojih nije malo: velika stopa nezaposlenosti, iseljavanje, slaba uključenost mladih u politički život zajednice, nedostatak prostora za kvalitetno provođenje slobodnog vremena, nemogućnost osamostaljivanja itd.

 
index Instagram400x230 youtube