Na Humcu proslavljen blagdan sv. Ante [audio]

Župa Humac danas je proslavila nebeskog zaštitnika župe, crkve i samostana sv. Antu Padovanskog.Na sam blagdan na Humcu okupilo se mnoštvo vjernika kako bi proslavili blagdan ovog sveca svega svijeta. 

Jučer, na sam dan proslave, uz svete ispovijedi i mise od ranih jutarnjih sati, svečanu svetu misu u 11 sati predvodio je msgr. Zdenko Križić, biskup gospićko-senjski. Misu je predmolio humački gvardijan fra Dario Dodig.

Biskup Križić je u propovijedi pozvao na život u vjeri, ljubavi i molitvi.

Tamo gdje ima vjere i molitve, gdje ima ljubavi i služenja, tamo se događaju čuda. To vrijedi i za naše vrijeme. Mnogi ljudi doduše očekuju neka čuda i misle da bi onda postali veliki vjernici. To ne stoji, vjera ne dolazi od čuda, nego su čuda nagrada za vjeru. Tko očekuje čudo da bi povjerovao, neće povjerovati nikada. Znamo iz evanđelja kako Isus u nekim mjestima nije učinio puno čuda zbog nevjere naroda, zato Isus nije tražio toliko od svojih učenika da čine čuda, nego prije svega da ljube i služe, a onda će Bog po njima činiti čuda. Glavno obilježje Isusova učenika mora biti ljubav prema Bogu i bližnjima, to je znak raspoznavanja Isusova učenika, to je sveti Ante dobro razumio, u njegovu životu Isus je bio prepoznatljiv“, rekao je između ostalog biskup Križić.

On je rekao kako mnoga djela učinjena s ljubavlju budu skrivena očima svijeta, o njima mediji ne pišu i ne govore, ali Bogu nisu skrivena.

Pri kraju misnog slavlja humački župnik fra Ljubo Kurtović zahvalio se biskupu, predvoditeljima i predmoliteljima Devetnica, pjevačima, svim vjernicima i hodočasnicima koji su pohodili svetište u proteklih devet dana, ispovjednicima, čitačima, framašima, prakaraturima, ministrantima, policiji, osoblju Doma zdravlja Ljubuški, kao i svima onima koji su na bilo koji način pomogli da svetkovina sv. Ante prođe u najboljem redu.

Pod misom je pjevao Veliki zbor sv. Ante Humac.

Večernja sveta misa je u 18 sati. Predvodi je biskup Križić.

U audiozapisu poslušajte propovijed biskupa Križića na središnjem misnom slavlju

Poslijednja izmjena danaPetak, 14 Lipanj 2019 08:42
 
index Instagram400x230 youtube