Ilindanski susreti na Crnopodu

Ilindanski susreti na Crnopodu ove godine su se održali dan ranije zbog toga što će danas, na Ilindan biti blagoslov novosagrađene kapelice u groblju Kartuša.

Odlukom mještana Crnopoda mjesto će dobiti sv. Iliju kao svoga zaštitnika.

Da se dva tako važna događaja ne bi preklapala tradicionalni susret stari - mladi je odigran dan ranije, a i ove godine u vrlo ugodnom ambijentu. Ilindanske vrućine su izostale, tako da je susret koji se ove godine igrao pod reflektora, na novo ocrtanom terenu bio više nego zanimljiv.

crnopod2020-11.jpg

Sve je proteklo u redu pod budnim okom suca Markana Medića, redovitog sudionika ove fešte.

Zanimljivo, ove godine, prvi put, publika je navijala za stare. Možda zato što su to mahom njihove „žene i dica,“ a možda i zato što se odmah na početku vidjelo da će rezultat otići na stranu mladih. U ekipi starih je falilo nekoliko „starih kuka“, pa je i to razlog ovog rezultata, ali zaprijetili su da će dogodine bit druga pjesma. Uglavnom, rezultat utakmice je bio 11:1 za mlade, ali to je bilo tek prvo poluvrijeme.

U drugom poluvremenu, odnosno trećem, kad se sjelo za stolove i počelo jesti i piti, eee tu su stari „osvitlali obraz.“ Mladi im nisu mogli „ni pera obit“ što ne treba čuditi jer je stara garda odavno poznata kao udarnička za stolom, uz časne izuzetke. Kao i dosadašnjih godina, jela i pića je bilo u izobilju. Svi su se pošteno počastili i feštali do kasno u noć.

 
index Instagram400x230 youtube