Pravomoćna presuda zbog pucanja na supružnike i njihovo dijete u Ljubuškom

Nakon provedenog kaznenog postupka koji se vodio po optužnici Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu zastupanoj po tužitelju Josipu Aničiću, Županijski sud u Širokom Brijegu je dana 21.07.2023. godine donio i javno objavio osuđujuću prvostupanjsku presudu kojom je Ljubu Lauca (1990.) i Juraja Lauca (1984.) iz Ljubuškog,

zbog kaznenih djela ubojstvo u pokušaju i teška tjelesna ozljeda počinjenih na štetu J.P., M.P. i njihovog djeteta L.P. osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od po 7 godina i 8 mjeseci.

Krivnju optuženika tužitelj je dokazao ispitivanjem svjedoka oštećenika, svjedoka očevidaca događaja, vještaka za balistička vještačenja Centra za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ iz Republike Hrvatske, te vještaka za vještačenje tjelesnih ozljeda. Pored toga, sudu je prezentirano preko 30 materijalnih dokaza.

Podsjećamo, Ljubo i Juraj Lauc su 5.12.2019. godine u mjestu Lisice, Ljubuški, pucali iz automatske puške iz vozila BMW kojim je upravljao Juraj Lauc, na vozilo Golf IV u kojem se nalazio J.P., M.P. i njihovo dijete L.P. Pa kada je J.P. zaustavio vozilo, izašli su iz vozila i fizički nasrnuli na njega, udarajući ga rukama, nogama i kundakom puške po glavi i tijelu. To su učinili u stanju bitno smanjene ubrojivosti zbog toga što je J.P. četrnaest dana prije toga zajedno s još jednom osobom fizički nasrnuo na Ljubu Lauca i odgrizao mu komad uha.

Dana 13.02.2024. godine Vrhovni sud F BiH je odbio žalbe Tužiteljstva i obrane, te potvrdio presudu Županijskog suda u Širokom Brijegu.

Presuda je pravomoćna i ne postoji mogućnost ulaganja žalbe, istaknula je za Vrisak.info Petrunjela Matijević, iz Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

 
index Instagram400x230 youtube