Županijsko tužiteljstvo o navodnim prijetnjama učenika profesorima u Ljubuškom

"Vezano za navodne prijetnje u Srednjoj strukovnoj školi u Ljubuškom, obavještavate se da dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva ŽZH od strane policije PU Ljubuški sukladno zakonu i uputstvima nije obaviješten o navodnim prijetnjama učenika da će pobiti profesore, iako je riječ o događaju koji može izazvati uznemirenje građana.

O navedenom događaju dežurni tužitelj ima samo neslužbena saznanja", istaknula je za Vrisak.info Petrunjela Matijević, viša stručna suradnica i službenica za odnose s javnošću iz Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg.

Upitana o događanjima, ravnateljica škole poručuje neka institucije rade svoj posao. 

„Institucije rade svoj posao, sve je prijavljeno, možete kontaktirati institucije, tako da ja ne bih izlazila s detaljima u medije“, kazala je u kratkom telefonskom razgovoru za hercegovina.info ravnateljica Srednje strukovne škole u Ljubuškom Mila Primorac. 

Prema saznanjima portala hercegovina.info učenik je prvi razred, smjer kuhar, a već je ranije bio u fazi isključenja.

MUP ŽZH potvrdio je da su postupali po pitanju prijetnji u Srednjoj strukovnoj školi u Ljubuškom gdje je učenik prvog razreda te škole prijetio da će sve pobiti. 

„Dana, 5. veljače 2024., policijski službenici PU Ljubuški su zaprimili prijavu, po kojoj poduzimaju potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti. S obzirom  da se radi o kategoriji maloljetnika, trenutačno vam ne možemo dati druge informacije. Trenutačno je u tijeku uzimanje iskaza, na navedene okolnosti, te ćete nakon završetka policijskog postupanja biti blagovremeno obaviješteni“, kazali su u odgovoru za hercegovina.info iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

Ranije se o svemu oglasilo i Tužiteljstvo ZHŽ, koje policija, barem do jutros, nije izvijestila o događanjima u školi, premda se radi o uznemirujućoj tematici, osobito ako pratimo događanja u susjedstvu. 

Poslijednja izmjena danaUtorak, 06 Veljača 2024 13:01
 
index Instagram400x230 youtube