Ljubušaku četiri mjeseca zatvora zbog davanja lažnog iskaza

Županijsko tužiteljstvo Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) u Širokom Brijegu je u prvostupanjskom postupku dokazalo krivnju optuženika I. R. iz Ljubuškog zbog kaznenog djela davanje lažnog iskaza.

Optužnicu u ovom predmetu zastupao je tužitelj Josip Aničić, a presudom Općinskog suda u Ljubuškom I. R. je izrečena uvjetna osuda i utvrđena kazna zatvora u trajanju od četiri mjeseca s rokom kušnje od jedne godine, priopćeno je iz Tužiteljstva.

I. R. je 2019. godine u prostorijama PU Ljubuški saslušan kao svjedok u istrazi protiv osumnjičenika J. P. zbog kaznenog djela teška krađa.

Nakon što su ga policijski službenici upozorili da je dužan govoriti istinu i da je lažno svjedočenje kazneno djelo, I. R. je u svojstvu svjedoka dao izjavu koja ne odgovara stvarnosti.

Tom prilikom tvrdio je da J. P. zajedno s ukradenim stvarima nije vozio u Mostar, međutim tijekom glavne rasprave tužitelj je saslušavajući svjedoke i ulažući materijalne dokaze dokazao da je I. R. dao lažan iskaz, stoji u priopćenju.

 
index Instagram400x230 youtube