Umro je Zdenko Sušac – Zdena, jedan od najvećih talenata ljubuškog rukometa

U srijedu, 04.08.2021.godine u svojoj 61- godini života umro je bivši rukometaš Izviđača i ljubuška rukometna legenda Zdenko Sušac – Zdena.

Pokojni Zdena bio je rukometni virtouz, rukomet je igrao s lakoćom, s vicom.

Puno Ljubušaka u rukomet se zaljubilo gledajući rukometne čarolije Zdenka Sušca – Zdene.

Svoju rukometnu karijeru je počeo u RK Izviđač. Vrlo mladog, zbog svoje visine i stila igre, čime je odskakao od svoje generacije, tadašnji trener „Skauta“ Alendar je priključio prvom sastavu za koji su igrali: Hrnjičević, Lukenda, Škorput, Markić…

Njegov talent i rukometno umijeće nije ostalo neprimijećeno i šire, slijedili su pozivi mnogih klubova.

Četiri godine proveo je u čapljinskom Borcu, tadašnjem drugoligašu bivše države.

Nakon Borca slijedi povratak u matični klub u kome je sastala jedna mlada generacija. Mlada generacija pojačana s Nikolcem i Zlojićem, a na čelu s Zdenkom Sušcem igrala je najljepši rukomet u Republičkoj ligi. Ljubušaci su čekali subotu, da bi napunili Centar malih sportova, uživali u igri Izviđača i Zdeninim rukometnim čarolijama. Nažalost tada za iskorak više u Ljubuškom pa slijedi odlazak u Metković.

Sezonu 1989./90. igrao je za Mehaniku (Metković) u Prvoj “B” ligi Jugoslavije, zajedno s Golužom, Kalebom, Bokanom….

Od aktivnog igranja oprostio se u 35 godini života. Posljednju sezonu 1995/96. odigrao je u dresu svog kluba Izviđača i oprostio se titulom prvaka Herceg-Bosne.

Nakon prestanka aktivnog igranja, jedno vrijeme posvetio se trenerskom pozivu. Još kao aktivan igrač trenirao je kadetkinje ŽRK Izviđač. Kroz njegove ruke prošli su reprezentativci Hrvatske Buntić, Alilović i Matić. Bio je i pomoćnik treneru Josipu Glavašu.

 
index Instagram400x230 youtube