Tenis u Ljubuškom, neslužbeno, postoji od davne 1967., a 1. srpnja kreće i škola tenisa na M. Vratima

Tenis je veoma popularna sportska igra u svijetu, ali i kod nas, igra koja je neka malena imena vinula u nebesa i koja su postala poznata u cijeloj Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, a na kraju i u cijelom svijetu.

Tenis u Ljubuškom, neslužbeno, postoji od davne 1967. godine kada je jedan Dževlan sa Mostarskih Vrata kraj Ljubuškog upoznao tenis u inozemstvu i dok je jedno vrijeme radio u Splitu. On nije igrao tenis, ali je bio njegov začetnik u Hercegovini, a Dževlanova obitelj, točnije sin, je nastavio ovu priču teniskom igrom, a kasnije i trenerskim poslom.

Trenutno, ovu sportsku tradiciju nastavlja unuk, odnosno Boris Dževlan koji se, razumljivo, bavi tenisom cijeli život, a nedavno je i završio licencu ITF-a za trenera. Ove godine je odlučio pokrenuti svoju školu tenisa i prenijeti znanje na nove generacije.

„Prednosti tenisa kao sportske igre u odnosu na druge sportove je taj što omogućava pojedincu da se ovim sportom može baviti rekreacijski skoro pa cijeli život. Također, u odnosu na timske sportove, ovdje vam je potrebna samo jedna osoba da igrate“ započeo je priču za Vrisak.info o tenisu u Hercegovini, točnije u Ljubuškom, Boris Dževlan koji upravo otvara Tenisku školu „Mostarska Vrata“.

„Ovim sportom se bavim cijeli život, u međuvremenu sam trenirao rekreativce i igrao, a nedavno sam završio licencu ITF-a za trenera, te sam odlučio pokrenuti svoju školu tenisa i prenijeti znanje na nove generacije“ kazao je Dževlan, te nadodao da su upravo na ovim terenima započeli svoju karijeru Marin Čilić, Tomislav Brkić i Ivan Dodig.

Na pitanje koja je najniža dob djece za upis, koji je u tijeku, i koliko jedan trening vremenski traje, odgovara da je najniža dob djece 5 godina, dok trening traje sat vremena, te napominje da na području Hercegovine postoje zaista odlični tenisači koji su krenuli trenirati u ranoj mladosti. Kao primjer spomenuo je Ljubušaka Tomislava Brkića koji je i danas aktivan.

„Smatram da je Ljubuški, iako je mali grad, pun talenata, što i pokazuju razni sportovi, a evo i u zadnje vrijeme se to doista pokazalo kroz rukomet. Djeci i mladima treba ponuditi što više sportova na izbor i mislim da imamo kvalitetne trenere koji mogu to i prenijeti“ priča Dževlan, te nadodaje da on nije birao sport kojim će se baviti.

„Spletom okolnosti sam rođen tu gdje jesam i teniski teren mi je ispred kuće (smijeh) tako da ja nisam mogao otići na nogomet ili rukomet tek tako.“

Tenis klub „Mostarska Vrata“ otvara svoju tenis školu po prvi put, a sa radom kreće već 1. srpnja 2020. godine, piše vrisak.info.

„Smatram da je ovaj jako lijepi sport, koji je prije bio puno zastupljeniji u Hercegovini, naišao na ogromno zanimanje mladih ljudi. Sama činjenica da ga igraju mnogi nogometaši i rukometaši, kao i ostali, govori o tome koliko je ovaj sport primamljiv, zabavan i privlačan“ zaključuje Dževlan.

 
index Instagram400x230 youtube